Taraftar Yazıyor, Biz Yayınlıyoruz

haberyirmibir.com Taraftarın sesine kulak veriyor. Sizlerde yazılarınızın sitemizden yayınlanmasını istiyorsanız, [email protected] ' a yazın, yayınlayalım. Diyarbakır'da spor hakında ki görüşleriniz, fikirleriniz ve önerilerinizi belirtin sesinizi duyuralım.

Taraftar Yazıyor, Biz Yayınlıyoruz
AH AMATÖR KÜLÜPLERİMİZ VAH PROFESYONEL KÜLÜPLERİMİZ



PROFESYONEL KÜLÜPLERİN AMATÖR TAKIMLARI VE AMATÖR TAKIMLARIMIZIN KURULUŞ AMAÇLARI NEDİR?

a) Başta profesyonel ve amatör takımlarımızın alt yapısı mı ?

b) Profesyonel ve amatör takımlarımızın prosedür gereği kurdukları takımlar mı?

c) Profesyonel liglere geçiş için amaç mı?

d) Boşta kalmış veya yaş sınırını tahdidine uğramış futbolcuların rezerv takımları mı?



Sorun cevabı elbette ki profesyonel takımlarımız için alt yapı,amatör külüplerimiz içinde profesyonelliğe geçiş amaçlı olmalı.Profesyonel külüplerimiz yıllardan beri bünyelerinde kurdukları amatör takımları hangarya veya TFF talimatları gereği ( prosedür gereği ) kurulmuş takımlar olarak görmekteler ve alt yapı olmaktan uzaklaşıyorlar.Örnek Süper Amatör liglere katılabilmek için en az 2 yaş kategorisinde mücadele etmek gerekiyor,bu süper amatör ligde oynayan takımlarımız çoğunlukla prosedür gereği genç takımların kuruyorlar.Hal böyle olunca alt yapılarımız ne üretken ne de üst liglere futbolcu yetiştiriyor.Bal ligine katılan takımlarımız ise günlük başarı uğruna boşta kalmış,profesyonel liglerde yaş sınırına takılmış futbolcuları büyük paralarla takımlarına getiriyorlar,Bal liginde Şampiyon olan takımızı 1.5 milyon,küme düşen belediye takımız 800 bin harcamış.Alt yapısı tesisi olan müessese takımlarımız Yol Spor,Ay Spor,DSİ ise bu bütçeli takımlarla rekabeti göze alamadıkları için ya liglerden çekiliyorlar ya da Bal ligini hedeflemiyorlar.Bu yıl Yolspor altyapı ve prof. dönüş yapan futbolcularla bir takımı yaparak dönüş yaptılar.

Diyarbakırspor ‘un 2 yıldır transfer yasağı var, bu iki yılda iyi bir alt yapı kurabilseydi en azından 3. Profesyonel ligde kalırdı.Bu sene Kocaelispor transfer yasağına rağmen grubumuzda ligde kaldı.Sakaryaspor,Kocaelispor,Ankaragücü transfer yasağını hesaplayarak kadroların olanca faal,geniş ve üretken tutuyorlar.Yine transfer yasağı olan Mardinspor,Diyarbakırspor ise tam aksine yerel liglerde dahi oynayacak amatör veya genç takımları yok.Bu sezon Beşiktaş Sakarya’dan Berat,Ankaragücü’den Sinan’nı alarak bu külüplerin kasasına hatır sayılı paralar bıraktı.

Bu işin hakkın veren külüplerimiz var mı? Evet var,bugün profesyonel liglerde ve Diyarbakırspor ‘da oynayan çoğu futbolcunun kökeni Erganispor,Diyarbakır Gençlerbirliği’dir.Gençler katergosinde her sene Türkiye finali zorlayan DSİ sporda unutmamak gerek.

Diyarbakır 1. ve 2. bazı amatör maçlarını izleme fırsatı buldum buradaki takımlar ise deyim yerindese öylesine takılıyorlar.İzlediğim takımlardaki futbolcular bu işi hobi olarak devam ettirsinler çünkü bu futbolla onlara bu iş de ekmek yok içlerinde gelecek vaad eden iki futbolcu var.

BU UYARI DA ASKF VE TFF İL TEMSİLCİLİĞİNE: Vali A.Cemil Serhadlı tesislerinde ne bir ambulans ne de bir sağlık görevlisi var pardon Hacı Abi var.Spor.Toto Süper ligde dahi saha içinde kalp krizi geçiren futbolcuları olduğunu düşünürsek sezon başı hiçbir kontrol de geçmeyen amatörleri için bu büyük bir risk, acil kalp krizlerine karşı müdahele yapılabilecek ne bir ambulans var ne de saha içinde dili boğazına kaçmış futbolcuya müdahale edebilecek kalifiyeli sağlık görevlisi var.Maçın hakemi saha içi şartlar müsait değil deyip 2-3 maçı ertelesin belki o zaman yetkiler sesinizi duyar, aksi takdirde bir gün bu sağlık görevlileri ve ambulans Allah göstermesin sahanın içinde ki 25 kişiye de lazım olabilir.Son olarak külüplerimize naçizane tavsiyem olacakEskiden bir toprak şehir stadı vardı birde yanındaki toprak saha.Yeterli olmamak beraber şimdi ise toprak sahada maç yapan amatör takımız yok.İldeki genç nufüsun kıymetin bilin yoksa ne yazık ki sizde en kısa zamanda Diyarbakırspor,Melikahmetspor,Kuyumcular,Özdicle,Kasaplar,Adaletspor,Maliyespor,Tek Doğanspor,Karacadağspor ,Lice Kayaspor ‘un yanındaki yerinizi alacaksınız.

Zafer ÖZMEN

NOT: haberyirmibir.com Taraftarın sesine kulak veriyor. Sizlerde yazılarınızın sitemizden yayınlanmasını istiyorsanız, [email protected] ' a yazın, yayınlayalım. Diyarbakır'da spor hakında ki görüşleriniz, fikirleriniz ve önerilerinizi belirtin sesinizi duyuralım.
Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER