VEFA Önemliydi

Daha dün bir bugün iki Bölgesel Amatör Lig’inde şampiyon olup 3. Lig’e çıkan Diyarbakır Futbol Kulübü’nün kendilerini şampiyon yapan ekibi kapının önüne koyması ve kariyerinde herhangi bir başarısı olmayan, bölgeyi bilmeyen, en son BAL’da Vefaspor’u çalıştırmış olan, tanımayan bir isimle anlaşması belki profesyonellik olarak kabul edilebilir ancak vefa olarak asla..

Faruk Türk ve ekibi bu takımın şampiyonluğunda emek vermiş isimler, o sebeple sezon başında teknik kadroyu güçlendirilebilirdiniz ve bu teknik kadro ile devam edilebilirdiniz.

Yepyeni bir kadro ve yeni bir teknik heyetle yola devam edecek olan Diyarbakır Futbol Kulübü, Diyarbakırspor taraftarının gönlünü kazanmak istiyorsa eğer, iyi bir takım, kendini kanıtlamış bir teknik heyet ve hedefe yürüyen bir ekip kurmalıdır.

Ben şahsım adına Faruk Türk ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ederim.

TEBRİKLER YOLSPOR

Gündemin yoğunluğundan dolayı Bismil Belediyespor’u Play – Off’ta yenerek önümüzde ki sezon Bölgesel Amatör Lig’inin biletini kapan Yolspor’u köşemde kutlayamamıştım.
Yolspor, çok önemli ve zor bir başarıya imza attılar. Geçen sezon BAL’ın en flaş takımı olan Bismil Belediyespor’u yenerek amatöre gönderdiler. Hemde oynadıkları tüm maçları kazanarak bu anlamda da bir rekor kırdılar. 23 maç ve 23 galibiyetin açıklamasını; Ciddiyet, istikrar ve kazanma arzusu olarak yapabiliriz. Bu anlamda Yolspor ekibini, şampiyonlukta emeği geçenleri kutluyorum.
Yolspor’un avantajı tesistir. Bugün yükseldiği lig önemlidir ancak Diyarbakır şehri için yeterli değildir. Bu imkânlara sahip takımlarımızın yılda en az bir iki oyuncu profesyonel takımlarımıza göndermesi gerekiyor diye düşünüyorum. Tesisi olan kurumların amacı bu olmalıdır. Bu kentin alt yapısının temelleri sağlamlaşırsa ileride Diyarbakırspor’un düştüğü duruma hiç kimse düşmez. Bu anlamda da gereken çalışmaların yapılacağını umuyor, yeni sezonda Bölgesel Amatör Lig’inde yer alacak tüm takımlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum.

YORUM EKLE
YORUMLAR
hasan can
hasan can - 11 yıl Önce

yav ne bıcım memleket dıyarbakırın en iyi hocası bence cok ayıp etıler ıflah olmazlar