YorumluYORUM!

Sizlerde sesinizin duyulmasını istiyorsanız. Yazınızı yazın, bize gönderin yayımlayalım. Duygularınızı kamuoyuna ulaştıralım. Diyarbakır'da ki spor neden bu hale geldi? Sebepleri neler? Diyarbakırspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Yeni Diyarbakırspor, Bölgesel Amatör Lig'i ve Diyarbakır Amatör Ligleri ile ilgili içinizden geçenleri yazın sitemizde yayımlayalım. Yazdığınız makaleyi [email protected] adresine gönderin.

YorumluYORUM!

Herkesin bildiği üzere Diyarbakırspor’un daha doğrusu Diyarbakır’da sporun hali içler acısı. Diyarbakırspor bu spor kulüplerinin şehrimizdeki en nadidesi, değerlisiydi vakt-i zamanında..
Şimdi baktığımızda ise halkının dışladığı, nefret ettiği, hor gördüğü bir virane durumunda. Benim anlamadığım bu insanların zamanında gözü gibi sevdiği takımdan nasıl uzaklaştı, nasıl nefret etti. Eminim herkes futboldan anlamayan çıkarcı yöneticiler diyecektir. Elbette o insanların da katkısı büyük. Eminim sürekli olay çıkaran taraftarlara da suçu atmışsındır hatta TFF’ye, basına vs. peki suçu kendinde aradın mı bence hayır, aramadın çünkü düşüşünü izledin sadece izledin yerinden konuştun kendinden başka herkesi suçladın haksız mıyım  ?

           Şimdi gelelim sen niye suçlusun. Kendi seyir zevkini memleketinden daha fazla önemsediğin için, sadece seyir zevkini değil, kişisel zevkini, eğlenceni de memleketinden üstün tuttuğun için başka memlekette kendi şehrini övüp şehrinle böbürlenip Diyarbakır’da Diyarbakır’ı yerdiğin için suçlusun. 6 saat kahvede 20 lira çaya verip 3 liraya stada gitmediğin için suçlusun 90 liraya üç büyüklerin formasını alıp 5 lira Diyarbakırspor’a yardım yapmadığın için suçlusun. Takım bu duruma düştüğünde protesto eden 20-30 kişinin arasına girmediğin için suçlusun ve bu yüzden Diyarbakırspordan nefret ettin aslında tek amacın bitse de kurtulsak idi.

       Peki sen neden uzaklaştın bu takımda Diyarbakırlı? Çünkü sen kaliteli futbol izlemeyi seviyordun. Yalan söyleme, sen hiçbir zaman Diyarbakırspor’u sevmedin. Sen gelen rakipleri izlemeyi, hatta inanıyorum olay çıksa da izlesek diye düşündün… ( gol atınca sevindin o kadar da değil onu biliyoruz ). Yenildikten sonra olayları izlemeyi yendikten sonra eğlenmeyi Diyarbakırspor’dan daha çok sevdin hele ki 3 büyüklerle maçı varsa en çok onu sevdin çünkü sempati duyduğun takımın rakibi memleketinin takımı ile oynuyordu illa ki destek vermen lazımdı çünkü buna mecburdun ama 3 büyükler her zaman daha önemliydi yalan mı? Diyarbakırspor düştükçe İstanbul’a daha fazla göç edilmedi mi?

         Sen Diyarbakır’daki spora böyle baktın hep. Tv’den izlediğin kadar zevkli değildi ve sporun birleştiriciliğine inanmadın. (Bursa maçı hariç, bursa demişken geçenlerde Bursa’daki Kürtlere yapılan saldırılarda Bursaspor’un Diyarbakırspor’a yaptıklarını unuttunuz mu diyenler Diyarbakırspor maçlarını 1 defa izleyenlerdir o maç da Diyarbakır’daki Bursa maçıdır.) bundan eminim yani demek istediğim işine gelince Diyarbakırspor’u sevdin, Diyrabakırspor’u Diyarbakırspor olduğu için sevmedin

     Önümüzdeki sene Belediyespor 2.ligde yeni Diyarbakırspor da 3 ligde oynayacaklar. bu takımlarımızı izlerken Diyarbakırspor kadar zevk almayacağım(benim düşüncem) ama destekleyeceğim en azından 3 büyüklerden daha önce gelecek benim için umarım iyi yerlere gelir bu takımlarımız çünkü tek temennim Diyarbakır’da iyi futbol takımları çıkmasıdır nerede olurlarsa olsunlar lig önemli değil ben desteklerim yeter ki takım olsun, spor olsun. 

    Ama bir acı gerçek var bu takımlar ‘Allah korusun’ Diyarbakırspor gibi olursa sonları yine destek verilmeyecektir umarım bir an evvel İstanbul’dan Diyarbakır’a kesin dönüş yaparsınız büyüklerimizin bıraktığı büyük Diyarbakırspor’a sahip çıkamadık umarım bizler küçüklerimize bu takımlara sahip çıkmanın memleketimize faydasını öğretebiliriz. 

                                                                                                                   Saygılarımla

                                                            Furkan Koyuncuoğullarından


haberyirmibir.com ; Sizlerde sesinizin duyulmasını istiyorsanız. Yazınızı yazın, bize gönderin yayımlayalım. Duygularınızı kamuoyuna ulaştıralım. Diyarbakır'da ki spor neden bu hale geldi? Sebepleri neler? Diyarbakırspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor, Yeni Diyarbakırspor, Bölgesel Amatör Lig'i ve Diyarbakır Amatör Ligleri ile ilgili içinizden geçenleri yazın sitemizde yayımlayalım. Yazdığınız makaleyi [email protected] adresine gönderin.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal
Kemal - 11 yıl Önce

ağzına sağlık hocam.

İdris Orak
İdris Orak - 11 yıl Önce

ağzına sağlık helal olsun umuyorum ki ne bu takımlarımız o konuma düşer ne de başka bişey. keşke diyarbakırsporumuzun üstündeki guruhlarda elllerini çekse..

SIRADAKİ HABER