KOSKOCA MİLLİ EĞİTİM NE İŞ YAPAR, O KOSKOCA MİLLİ EĞİTİM!...

               Merak ediyorum Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün çalışma kapsamında neler var?

Ne iş yapar bu kurum, alanı eğitim alanı ise yaşananların tümünden sorumlu değil mi? Madem eğitim alanındaki tümsellikten sorumlu bu kurum, aşağıda belirttiğim mevzulardan da sorumlu mu diye sormak ve yanıtını da almak istedim. Zira, şikayet olmadan bir şey yapamıyoruz diye yanıt verirlerse bunu da kabul etmiyorum. Bir evde yaşanan tüm olumsuzluklardan evin sahibi iyi ya da kötü tümünden sorumludur bana göre.

 

Bu anlamda sorularım şunlar:

Okullarda kafasına göre toplanan paralara müdahale eder mi? Okul aile birliklerine gönüllü bağış adı altında dayatılarak toplatılan akçelerden haberdar mı? Piyasa değeri 25 – 30 TL olan yardımcı kaynak kitapları adı altında alımı yapılan ve karşılığında 40 – 50 TL toplanan paraların aslında kimlere veya nereye gittiğini araştırır mı? Öğrencilerin okullarda aldıkları eğitim kalitesi ile ilgili çalışmalar yaparlar mı? Devlet okullarının Elektrik, su, internet gibi giderlerinin dışındaki harcamalarına katkı sunar mı? Kantinleri denetlerler mi? Öğrenci servisleri üzerinde yaptırımları var mı? Öğrenci velilerine okul formaları için mağaza işaret edilmesi, oranın dışındaki ürünleri kabul etmeme gibi tehditleri takip ediyorlar mı? ediyorlar ise daha önceki soruşturmaları, soruşturmaların sonuçlarını ve verilen cezaları kamu oyu ile paylaşacaklar mı? gibi sorularıma yanıt bekliyorum.

 

Buradan şu açıklamayı da yapmak isterim. Eğer haberdarlarsa, yapılan birçok yasadışı eyleme neden göz yumuyorlar? Haberdar değiller ise ‘neden’ diye sormak isterim. Geçtiğimiz günlerde yine Milli Eğitim camiasından biri ile yaptığımız sohbette, belirtilen konuların şikâyete binaen araştırılması gerektiği yönünde bilgi almıştım. Be arkadaşım buradan sana bilmem kaç kezdir apaçık ve alenen yazıyorum bir basın mensubu olarak, al işte bundan daha apaçık bir suç duyurusu mu olur? Seni suçun işleniş biçiminden, uygulamasına kadar tüm yönleri ile bilgilendiriyorum. Diyorum ki; Diyarbakır’da bazı okullarda Organize suç işleniyor, bazı okul aile birlikleri de bu organize suça çanak tutuluyor. Al sana ihbar, al sana suç duyurusu.

 

Tabi ben bunları yazınca insanlar çocukların eğitim kalitesinin artmasından da şikâyetçiymişim gibi algılayabilirler, bunu da izah edeyim: Bir okulda adam gibi eğitimin verilebilmesi için elbette ki fiziki şartların uygun olması gerekir. Bu şartların oluşması için de öğrenci velilerinin katkı sunması şarttır. Benim demem o ki, eğer kaynak kitap 30 lira ise 30 Lira toplansın, 50 lira toplanıyor ise bunun adı hırsızlıktır. Bir bilgisayar maliyeti Bin lira ise Bin lira toplansın 2 Bin lira toplanıyor ise bu orgazine iştir, büyük suçtur. Örnekler çoğaltılabilir istenirse tabi.

 

Diyarbakır şartlarında öğrenci velilerinin elde ettikleri gelirler ortadadır: İnsanların büyük bölümü belki asgari ücretin altında çalışmaktadır. Gelin görün ki öğrenci velilerinin çocuklarının daha iyi bir eğitim alabilmesi için ya da korktukları için suskun kalmaları bu ve benzer yöntemler ile hırsızlığı legal kılmamalıdır. 

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne açık mektubumdur bu söylemlerim. Lütfen ne iş yaptığınızı bizimle de paylaşın. Bilmek istiyoruz, yukarıda bahsettiğim illegal faaliyetleri araştırmak ve yasal olarak gereğini yapmak sizlerin görevi değil mi?

 

Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE