2. Bakur-Kuzey-North Sergisi Açıldı

Sümerpark Ortak yaşam Alanı'ndaki Amed Sanat Galerisi'nde 2. Bakur-Kuzey-North sergisi açıldı.

2. Bakur-Kuzey-North Sergisi Açıldı
 İlki geçen yıl yapılan Bakur-Kuzey-North sergisinin ikincisi Sümerpark Ortak yaşam Alanı'ndaki Amed Sanat Galerisi'nde açıldı. Resim, heykel, grafik ve yerleştirmeden oluşan karma sergide 35 sanatçının eserleri bulunuyor.

Serginin Küratörü Barış Seyitvan 24 kişiyle başlattıkları sergiyi bu yıl 35 kişiyle sürdürdüklerini belirterek, "Yıl geçtikçe bu sergilerin ve katılımcıların sayısı artmaya başladı. Bu bizi çok mutlu etti. Umarız bu sayı artarak devam edecek" dedi. Bu serginin Diyarbakır'ın dışında başka illere taşınması daha farklı daha yeni sergilerin ortaya çıkması için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını belirten Seyitvan "Her sergiden sonra Diyarbakırlı en az iki veya üç sanatçının kişisel sergi yapması bizi ayrıca mutlu ediyor" dedi.

Serginin açılışına katılan BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Gültan Kışanak da çalışmayı organize edenlere teşekkür ederek, bu kadar güzel ve önemli eseri insanlarla buluşturan sanatçıların başarılarının devamını diledi. "İyi ki varsınız. İyi ki bu kadar güzel çalışmaya imza attınız ve bizler de bugün buradayız" diyen Kışanak, şunları söyledi:

"Sanatın gücü bence henüz dünyada sınırları tanımlanamayacak kadar büyük bir güçtür. Her gün sanatın yeni bir etki alanına, yeni bir değiştirici, dönüştürücü gücüne, yeni bir yapıcı rolüne tanıklık ediyoruz. Sanat henüz sınırları keşfedilmemiş ve bence bundan sonra da sınırları keşfedilemeyecek kadar sonsuzluğa uzanan oldukça önemli bir çalışma alanıdır. İnsanın bu konudaki yaratıcılığı her defasında yeniden bizleri şaşırtacak kadar yeni ürünler, eserler ortaya çıkartabiliyor. Toplumsal dönüşümde, hayatın yeniden örülmesinde, güzelliklere ulaşmada, yanlışları eleştirmede ve görmede inanılmaz katkıları oluyor"

Diyarbakır'ın tarihsel pozisyonuna, Ortadoğu'daki ve dünyadaki yerine ve konumuna ve Kürt halkı açısından açtığı değere uygun bir çalışmanın burada yapılıyor olmasının sevindirici olduğunu söyleyen Kışanak, "Bu gurur duyucu çalışmaların devamı, büyümesi ve gelişmesi için hepimiz elimizden geldiği kadar kolaylaştırmalı ve destek vermeliyiz" diye konuştu. Sergi 11-13 Ocak tarihleri arasında Amed Sanat Galerisi'nde açık olacak.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 18:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER