3. Aram Tigran Kent Konservatuarı Etkinlikleri Sona Erdi

“Haydi Amed gün sanat günüdür” sloganıyla yapılan 3. Aram Tigran Kent Konservautarı etkinlikleri çocukların performansıyla sona erdi.

3. Aram Tigran Kent Konservatuarı Etkinlikleri Sona Erdi
 "Haydi Amed gün sanat günüdür" sloganıyla yapılan 3. Aram Tigran Kent Konservautarı etkinlikleri çocukların performansıyla sona erdi.
Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılan Aram Tigran Kent Konservatuarı yıl sonu etkinliklerinin son günü çocuk etkinlikleriyle devam etti. Konservatuar eğitmenlerinden Şerko Kaniwar'ın eğittiği 4- 15 yaş arası 130 çocuktan oluşan doğal ritim orkestrası izleyiciden büyük alkış aldı. Kova, yoğurt kabı, karton kutu, şişe, pet şişe, tencere, tabak, kaşık, bozuk bilgisayar klavyesi gibi günlük hayatta kullandığımız pek çok malzemeyi müzik enstrümanı haline getiren çocuklar, "Biz Savaş istemiyoruz" diyerek gösterisini tamamladı. Ardından konservatuar eğitmenlerinden Evren Koç, Arzu Pamukçu, Hüseyin Ceylan, Esra Dolak, Mizgin Ateş, Recep Çiftçi ve Ali Tekbaş'ın çalıştırdığı 7-15 yaş arası 55 çocuktan oluşan koro ve orkestra sahnede yerini aldı. Birbirinden güzel seslerin dinlendiği konserin ardından halk oyunları ekibinin performansı beğeni topladı.

Gösterinin ardından sahneye çağrılan BDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak çocukları tek tek öperek, çiçek verip kutladı. Demirtaş, çocukların verdiği enerjiyle çok eğlenceli bir zaman geçirdiklerini belirterek, "Bu çocuklar anne ve babalarımız gibi zulüm görmeyecek. Her zaman çocuk gibi şen kalacak. Bu toprakları şenlendirerek bizlere de böylesine büyük gurur yaşatacaklar" dedi. Demirtaş konservatuar eğitmenlerini kutlayarak, "Onca olanaksızlık içerisinde sabırla, ısrarla ve inatla büyük işler başarıyorlar" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'na teşekkür eden Demirtaş, gelecek yıl bu çalışmayı mahallere götürerek, daha fazla sayıda çocuklara ulaşmalarını umut ettiklerini söyledi.

Çocukların performansını büyük bir heyecan ve coşkuyla izlediklerini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Kışanak da emeği geçen herkese teşekkür etti. Önümüzdeki yıl ulaşacakları bin çocukla rekor kırmanın sözünü veren Kışanak, seneye bin çocukla stadyumda buluşacaklarını dile getirdi. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 20:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER