BEYTOCAN 23 Yıl Sonra Diyarbakır'da Konser Verdi

Türkiye'den 1990'lı yıllarda ayrılarak İsveç'e yerleşen "Beytocan" lakaplı sanatçı Beytullah Güneri, memleketi Diyarbakır'da sahne aldı.

BEYTOCAN 23 Yıl Sonra Diyarbakır'da Konser Verdi
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez organize edilen Mezopotamya Spor Festivali başladı. Suriye, Irak ve Avrupa ülkeleri ile Türkiye'den bin 300 sporcunun katıldığı yürüyüş, Dağkapı Meydanı'ndan Atatürk Stadyumu'na kadar sürdü. Katılımcılar, barış için güvercin uçurdu.

Festival kapsamındaki konserde, Beytullah Güneri sahne aldı. 23 yıl aradan sonra Diyarbakır'da konser veren Güneri, "Ülkemin aşığı bir insanım. Burada konser vermek benim için büyük bir şereftir" dedi.

Diyarbakır'da konser verdiğine inanamadığını belirten Güneri, "Halkımı görmek için geldim. Bu bir dünya aşkıdır. Ben ülkemin aşığı bir insanım, onun için yaşıyorum zaten. Ülkemin sevdası beni burada tutuyor. Allah için bütün güzellikleri yapanlara hürmetim vardır. Benim yaşadığım ülkede çekirgeyi bile ezemezsin" dedi.

Konserde Kürtçe konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı da Mezopotamya Spor Festivali'nin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Etkinliğin, gelecek yıllarda bölgedeki diğer illerde devam edeceğini anlatan Anlı, festival kapsamında farklı ülkelerden sporcuların Diyarbakır'da ağırlanacağını kaydetti.

Güneri'nin yıllar sonra Türkiye'de ilk konserini Diyarbakır'da vermesinin önem taşıdığına dikkati çeken Anlı, "23 yıl ülkesinden ayrı kalan ve şarkılarla yüreğimizi sızlatan Beytocan'ı aramızda görmekten memnunuz. Yıllar sonra onun şarkılarını Diyarbakır'da dinlemek hepimizi heyecanlandırdı" diye konuştu
Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2014, 18:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER