Devlet Tiyatroları Karlı Günlerde İzleyicisini Salonlarına Bekliyor

Devlet Tiyatroları, hafta boyunca Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Trabzon, Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Konya, Sivas, Van olmak üzere 12 bölgede izleyici karşısında olacak.

Devlet Tiyatroları Karlı Günlerde İzleyicisini Salonlarına Bekliyor
 Devlet Tiyatroları, hafta boyunca Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Adana, Trabzon, Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Konya, Sivas, Van olmak üzere 12 bölgede izleyici karşısında olacak. Toplamda 142 temsil verecek olan DT'de, Aralık ayının ilk turne programı kapsamında, Ankara Devlet Tiyatrosu Yaşar Kemal'in yazdığı, Gürol Tonbul'un yönetmenliğini yaptığı "Teneke" adlı oyunu 10, 13 ve 15 Aralık tarihlerinde Büyük Tiyatro'da sahneleyecek. Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Murat Atak'ın rejisörlüğünü yaptığı "Kösem Sultan" da 10-15 Aralık tarihleri arasında Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde olacak.

Necip Fazıl Kısakürek'in yazdığı ve Özer Tunca'nın yönettiği "Para" adlı oyun 10 - 15 Aralık tarihleri arasında, Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği "Üç Şehzade" de 10 ve 12 Aralık tarihlerinde Şinasi Sahnesi'nde temsil edilecek.

Hans Cristian Andersen'in yazdığı, Adrian Mitchell'in oyunlaştırdığı, Çağman Pala'nın Türkçeye çevirdiği, Sabri Özmener'in yönettiği çocuk oyunu "Karlar Kraliçesi" 13 Aralık Cuma günü Küçük Tiyatro'da, Ulviye Karaca'nın yazıp yönettiği "Keloğlan Keleşoğlan" da 11, 14 ve 15 Aralık tarihlerinde Akün Sahnesi'nde miniklerle buluşacak.

Necati Cumalı'nın yazdığı, M. Volkan Benli'nin yönettiği "Nalınlar" 10 - 15 Aralık tarihleri arasında, Fikret Terzi'nin yazıp yönettiği "Miyhavlar Tiyatrosu" 11 ve 13 Aralık tarihlerinde Altındağ Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

Patrick Süskind'in yazdığı, Hale Kuntay'ın Türkçe'ye çevirdiği ve Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" adlı oyun 11, 12 ve 14 Aralık tarihlerinde, Sevim Ak'ın yazdığı Servet Aybar'ın uyarladığı çocuk oyunu "Horoz Adam ve Korsan" da 10 Aralık Salı günü İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşacak.

Başkentte sahnelendiği ilk günden bu yana kapalı gişe oynayan "Bir Delinin Hatıra Defteri" bu hafta, 10, 13 ve 15 Aralık tarihlerinde Stüdyo Sahnesi'nde temsil edilecek. Semih Sergen'in yazdığı "Mevlana - Aşk ve Barış Çığlığı" adlı oyun da 10 - 14 Aralık tarihleri arasında Oda Tiyatrosu'nda sahnelenecek.

-İSTANBUL DEVLET TİYATROSU OYUNLARI-

İstanbul Devlet Tiyatrosu oyunu, Anton Çehov'un yazdığı, Ataol Behramoğlu'nun Türkçe'ye çevirdiği "Üç Kız Kardeş" 10-15 Aralık tarihleri arasında Cevahir Salon 1'de, Özcan Özer'in yazdığı, Murat Sarı'nın yönettiği "Son Tango" ise 10 - 13 Aralık tarihleri arasında Cevahir Salon 2'de izleyiciyi selamlayacak.

Mattei Visniec'in yazdığı, Müge Gürman'ın yönettiği "Çehov Makinası" 11 - 15 Aralık tarihleri arasında Üsküdar Tekel Sahne'de, Patrick Süskind'in yazdığı, Metin Belgin'in yönettiği "Kontrabas" ise 10, 12 ve 14 Aralık tarihlerinde Üsküdar Stüdyo Sahne'de sahne alacak.

10 Aralık Salı günü prömiyer yapacak olan Vera Kissel'in yazdığı, Ali Atilla Şendil'in yönettiği "Kalpak" adlı oyun 11 - 15 Aralık tarihleri arasında Küçük Sahne'de perde diyecek. Cem Günen'in yazdığı, Mahmut Gökgöz'ün yönettiği "Sinan Süleymaniye'de" 12 ve 13 Aralık tarihlerinde Küçük Çekmece Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde; Ali Cüneyd Kılcıoğlu'nun yazdığı Elif Erdal'ın yönettiği "İkinci Dereceden İşsizlik Yanığı", 13 - 15 Aralık tarihleri arasında Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi Feridun Karakaya Sahnesi'nde, Muzaffer İzgü'nün yazdığı, Mutlu Güney'in yönettiği "Lütfen Kızımla Evlenir Misiniz?" adlı oyun da 13 - 15 Aralık tarihleri arasında Zeytinburnu Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

-İZMİR'DE ARAP ABDO, BURSA'DA TOHUM VE TOPRAK-

İzmir Devlet Tiyatrosu, Necmi Onur'un yazdığı, Ayper Erener'in oyunlaştırdığı, Metin Oyman'ın yönettiği "Arap Abdo"yu 10-14 Aralık tarihleri arasında, Fatih Özyiğit'in yönettiği çocuk oyunu "Harikalar Mutfağı"nı da 15 Aralık Pazar günü Konak Sahnesi'nde temsil edecek.

Sabahattin Kudret Aksal'ın yazdığı, Seval Erözmen Kip'in yönettiği "Kahvede Şenlik Var" adlı oyun ise 10 Aralık Salı günü Narlıdere Kültür Merkezi'nde ve 13 Aralık Cuma günü Gaziemir Belediyesi Sahnesi'nde izleyicinin karşısına çıkacak.

Bursa Devlet Tiyatrosu'nun, Orhan Asena'nın yazdığı, Tayfun Eraslan'ın yönettiği "Tohum ve Toprak" adlı oyunu 10-15 Aralık tarihleri arasında, Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği çocuk oyunu "Kaçaklar" 10 Aralık Salı günü Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde, Şahin Örgel'in yazdığı, Ali Volkan Çetinkaya'nın yönettiği "Aşk Bir şey Değildir" adlı oyunu da 12, 13 ve 14 Aralık tarihlerinde Oda Tiyatrosu Sahnesi'nde izleyicisiyle buluşacak.

Adana Devlet Tiyatrosu oyunu, Orhan Asena'nın yazdığı, Levent Ulukut'un yönettiği "Fadik Kız" 10-14 Aralık tarihleri arasında, R. L. Stevenson'un yazdığı, H. Mete Şahinoğlu'nun oyunlaştırdığı "Define Adası" 11 Aralık Çarşamba günü ve Azade Küçükaycan'ın yazdığı ve yönettiği çocuk oyunu "Merhaba Hayat" 15 Aralık Pazar günü Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde olacak.

Trabzon Devlet Tiyatrosu'nun Plinio Marcos'un yazdığı, Barış Erdenk'in yönettiği "Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi De Kayboldular" adlı oyunu 12, 13 ve 14 Aralık tarihlerinde Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

-DİYARBAKIR'DA MURATHAN MUNGAN'IN OYUNU SAHNELENECEK-

Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun Murathan Mungan'ın yazdığı, Yurdaer Okur'un yönettiği "Taziye" adlı oyunu 12, 13 ve 14 Aralık tarihlerinde Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi Orhan Asena Sahnesi'nde temsil edilecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu Tarık Buğra'nın yazdığı, Selim Gürata'nın yönettiği "Ayakta Durmak İstiyorum" adlı oyunu, 11 - 14 Aralık tarihleri arasında Haşim İşcan Kültür Merkezi Küçük Salon'da, Erzurum Devlet Tiyatrosu Cengiz Toraman'ın yazdığı, Levent Aras'ın yönettiği "Anlatılan Senin Hikayendir" adlı oyunu ise 12, 13 ve 14 Aralık tarihlerinde Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde sahneleyecek.

Konya Devlet Tiyatrosu da Vadeha Atıyeh'in yazdığı, Ferdi Dalkılıç'ın yönettiği çocuk oyunu "Ali Baba ve Kırk Haramiler"i 10 ve 11 Aralık tarihlerinde Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde temsil edecek.

Sivas Devlet Tiyatrosu Hasan Erkek'in yazdığı, Çağman Pala'nın yönettiği çocuk oyunu "Çiçek Prenses"i 11 Aralık Çarşamba günü, Recep Bilginer'in yazdığı, Nurullah Tuncer'in yönettiği "Yunus Emre"yi 12, 13 ve 14 Aralık tarihlerinde Atatürk Kültür Merkezi Sahnesi'nde, Burçhan Göze'nin yazıp yönettiği "Sahte Gerçekler"i ise 11 Aralık Çarşamba günü Fuaye Sahnesi'nde oynayacak.

Van Devlet Tiyatrosu 12 Aralık Perşembe günü Anton Çehov'un yazdığı, Metin Oyman'ın yönettiği "Ayı/Teklif" adlı oyunu 13 ve 14 Aralık tarihlerinde, Muzaffer Hamit Kırıkkalp'in yazıp yönettiği çocuk oyunu "Ay Işığı Sirki"ni de 11 ve 15 Aralık tarihleri arasında Van Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde temsil edecek.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER