DİYARBAKIR 6.KÜLTÜR VE KARPUZ FESTİVALİ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen Diyarbakır Kültürü ve Karpuzu etkinlikleri kapsamında "Diyarbakır Karpuzu Yarışması ve Karpuz Koşusu" yapıldı.

DİYARBAKIR 6.KÜLTÜR VE KARPUZ FESTİVALİ
 Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 6'ıncısı düzenlenen DiyarbakırKültürü ve Karpuzu etkinlikleri kapsamında "Diyarbakır Karpuzu Yarışması ve Karpuz Koşusu" yapıldı.

Diyarbakır Hipodromu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Vali Hüseyin Aksoy,Diyarbakır karpuzunun, Türkiye'de ve dünyada meşhur üretim alanlarından biri olduğunu söyledi.

Diyarbakır karpuzunun önemine dikkati çeken Aksoy, şöyle konuştu: 

"15-70 kilogram aralığındaki bu karpuzlar geçtiğimiz yıllarda üretildi. Yine bu yıl da bunu teşvik etmek, karpuzun önemini ortaya koyabilmek adına bu yarışma gerçekleştirildi. Amacımız Diyarbakır'ın ve Türkiye'nin önemli üretim noktalarından olan karpuz üretimini de Türkiye'de ve dünyada paylaşmak, üreticilerimizi bu konuda özendirmek ve bundan sonraki süreçte de üretimlerini gerçekleştirmelerini sağlamaktır. Türkiye'deki karpuz üretiminin önemli bir kısmı Diyarbakır'da gerçekleştiriliyor. Bu yönüyle de tarımsal üretim alanında da önemli üretim alanlarımızdan biridir."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar da etkinlik kapsamında bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından katılımcılar, karpuz fotoğraf sergisini gezdi. Daha sonra "Karpuz Ağırlık Yarışması"nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ürettiği 29 kilo 700 gramlık karpuz ile birinci olan Mehmet Kaya'ya ödülünü Vali Aksoy, 29 kilo 300 gramlık karpuz ile ikinci olan Mehmet Bettal'a ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Kutbettin Arzu, 28 kilo 700 gramlık karpuz ile üçüncü olan Veysi Kurt'a da ödülünü AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal verdi.

Etkinlikte, Uluslararası Diyarbakır Karpuz Festivali Koşusu da yapıldı. 2 bin metre mesafeli koşuyu, jokeyliğini Necmi Altın'ın yaptığı "Bawikal" isimli at kazandı. Vali Hüseyin Aksoy, birinci olan atın sahibi Haluk Akyıldırım'a kupa takdim etti.

Tören, dereceye girenlere verilen ödüllerin ardından son buldu.
Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2016, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER