“Diyarbakır Ansiklopedisi” Çıktı

Diyarbakırlı Ansiklopedist tarafından uzun bir süreden bu yana hazırlığı sürdürülen ve 5 ciltten oluşan “Diyarbakır Ansiklopedisi” çıkarken, yazarı İhsan Işık Cumhuriyet öncesi ve Diyarbakır’ın gerçek yüzünü anlatan bir ansiklopedi...

“Diyarbakır Ansiklopedisi” Çıktı
Diyarbakırlı Ansiklopedist tarafından uzun bir süreden bu yana hazırlığı sürdürülen ve 5 ciltten oluşan “Diyarbakır Ansiklopedisi” çıkarken, yazarı İhsan Işık Cumhuriyet öncesi ve Diyarbakır’ın gerçek yüzünü anlatan bir ansiklopedi olduğunu söyledi.

Uzun yıllardan bu yana Diyarbakır’ın hem yakın hem de Cumhuriyet öncesi tarihi ile ilgili bilgileri arşivleyerek bugüne kadar toplayan Diyarbakırlı Ansiklopedist İhsan Işık emeğinin karşılığında 5 ciltten oluşan “Diyarbakır Ahsiklopedisi”ni çıkarttı. Uzun yıllardan bu yana verdiği uğraş sonucu çıkarttığı ansiklopedi hakkında basın toplantısı düzenleyen İhsan Işık, ansiklopedide Diyarbakır hakkında her türlü bilginin bulunabileceğini belirterek, “Bugüne kadar Diyarbakır’da gelmiş geçmiş bütün hükümdarların, peygamberlerin, sahabelerin, sanatçıların, yazarların ve tarihini içinde barından bir çalışma oldu. Ansiklopedide tamamen Diyarbakır gerçekleri yer almaktadır ve Diyarbakır aslında bugün ki Diyarbakır değildir. Ansiklopedi de sadece tarihi turistik bilgiler değil aynı zamanda Cumhuriyet öncesi ve sonrası bilgilerin yarın sıra bugüne kadar gelen Valiler, Belediye Başkanları, seçimlerde çıkan oy sonuçlarına kadar bulunmaktadır. İl bazında İstanbul haricinde şimdiye kadar hiç ansiklopedi çalışması yapılmamıştı, buda bizim için önemlidir. Ben Valilik, Belediye ve diğer kurumlardan bu ansiklopedinin tanıtımının yapılması ve gerekli mercilere ulaştırılması için gerekli özeni göstermelerini talep ediyorum” dedi.

Ansiklopedist İhsan Işık yaptığı açıklamanın ardından 5 ciltten oluşan bir seti de Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti adına Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Yakut’a armağan etti.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER