Diyarbakır Kısa Filmlerle Nefes Aldı

"AB-Türkiye: Diyarbakır Kısa Dalga Film Günleri" dolu dolu geçen üç günün ardından sona erdi.

Diyarbakır Kısa Filmlerle Nefes Aldı
 Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası(Dtso) Ab Bilgi Merkezi ve Kayapınar Belediyesi tarafından organize edilen "AB-Türkiye: Diyarbakır Kısa Dalga Film Günleri" sona erdi.
Rêzan Yeşilbaş'ın Sessiz isimli filmiyle başlayan açılış gecesinde Mustafa Biber ve arkadaşları, mbiber quintet müzik grubu, kendilerinin yaptığı film müziklerinden oluşan bir konser verdiler.
Açılış konserinin ardından kısa bir konuşma yapan Dtso Başkan Yardımcısı Metin Aslan, "Sanat, toplumların moral değerlerini oluşturmada, düşünce ufkunu genişletmede, temel insani değerleri sahiplenerek geliştirmede çok önemli bir işleve sahip olan estetik bir çabadır. Bizim gibi, felaketler yaşamış ve her seferinde yeniden kendini yaratmayı başarmış toplumlar için ise sanat, vaz geçilmez bir ifade eylemidir" dedi.

AMED SEÇKİSİ'NDE SON YILLARIN ÖNE ÇIKAN KISA FİLMLERİ GÖSTERİLDİ

AB-Türkiye: Diyarbakır Kısa Dalga Film Günleri'nin ana programı olan Kısa Dalga Amed Seçkisi, son yıllarda yapılan filmleri Diyarbakır penceresinden bakarak bir araya getiren bir program olarak izleyicinin beğenisini topladı. Bu filmlerden Rêzan Yeşilbaş'ın Bêden-Sessiz, Aziz Çapkurt'un Bêdengi-Sessizlik, Özkan Küçük'ün Pepûk ve Nazif Coşkun'un Welat-Ülke isimli filmleri, yönetmenleri ve oyuncuları ile söyleşiler eşliğinde gösterildi.

Akademi Kısaları bölümünde ise Diyarbakır'da yapılan öğrenci filmlerinin yanı sıra İstanbul'dan öğrencilerin de filmleri yer aldı. Ayrıca Kısa Film Günleri'ne iki adet uzun metraj da eşlik etti. Bunlardan biri Diyarbakır'da yaşayan ve burada film yapan Ali Kemal Çınar'ın bir kısa film yönetmeninin hikayesini anlattığı "Kısa Film", diğeri ise ünlü yazar Saroyan'ın Bitlis'e köklerine yaptığı yolculuğu anlatan Lusin Dink'in "Saroyan Ülkesi" isimli belgeseli idi. Cegerxwin Kültür Merkezi'nde üç gün boyunca süren Kısa Dalga Film Günleri, Surp Giragos Kilisesi ve Tarihi Sülüklü Han'da yapılan açık hava film gösterimleriyle son buldu.
Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2014, 18:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER