Diyarbakır'da '33 Yıllık Direniş Berfo Ana' Belgeseli

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi'nin desteğiyle çekimleri yapılan "33 yıllık direniş Berfo ana" belgeselinin gösterimi yapıldı.

Diyarbakır'da '33 Yıllık Direniş Berfo Ana' Belgeseli
 Oğlunu bulmak için 33 yıl boyunca sürdürdüğü mücadele ile kayıp yakınlarının simgesi haline gelen ve geçen yıl yaşamını yitiren Berfo Kırbayır'ın mücadelesini konu alan "33 yıllık direniş Berfo ana" belgeselinin gösterimi Diyarbakır'da yapıldı.
Geçen yıl Mayıs ayında Kayapınar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 3.Filmamed Belgesel Film Festivalinde film projesi destekleme ödülü alan ve belediyenin desteğiyle çekimleri yapılan "33 yıllık direniş Berfo ana" belgeselinin gösterimi yapıldı.

Berfo Kırbayır'ın ölümünün birinci yılında Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Kültür ve Sanat Merkezi sinema salonunda yapılan galaya, Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gülten Kışanak, BDP Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Bektaş, Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Başkan Yardımcısı Aynur Yılmaz, kayıp yakınları ve yüzlerce kişi katıldı.

Belgeselin gösterimi sırasında izleyiciler gözyaşını tutamadı. Gösterim sonrası konuşan Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Gülten Kışanak,"Bu coğrafyada binlerce ailenin yaşadığı bir dramı ve acıyı Berfo Ana şahsında bir kez daha yaşadık. Berfo Ana kayıp yakınlarının sembolü oldu. Aynı acıyı ve kederi yaşayan insanımızın sesi ve soluğu oldu. Böyle güzel bir belgeselle Berfo Ana'yı ölümsüzleştiren bu belgeselde emeği geçen herkesi kutluyorum. Berfa Ana son nefesine kadar kayıp çocuğunun kemiklerini istedi. Şimdi bu isteğini yerine getirmek ve kaybedenlerden hesap sormak bizim için vasiyeti yerine getirmek zorundayız. Gözaltında kayıpları devletin en çirkin ve korkunç yüzüdür. Bu belgeselle Berfo Ana şahsında bu teşhir edildi"şeklinde konuştu

Belgeselin yönetmeni Veysi altay ise yaptığı konuşmada, Bu coğrafyada binlerce kişi devlet tarafından katledildi ve cenazelerinin nerde olduğu bilinmiyor. Annelerin acılarını gidip yaşayacağı çocuklarının mezarı yok. Bu annelerden biride Berfo Ana'dır. Bu dramı belgelemek benim için bir borçtu"dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2014, 22:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER