Diyarbakır'da Bilim Sanat Merkezi Tanılama Sınavı Yapılacak

Diyarbakır genelinde 2013-2014 eğitim yılı içerisinde bilim sanat merkezi tanılama sınavının 7 Aralık'ta yapılacağı bildirildi. Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yeşiltaş, üstün yetenekli çocuklara özel eğitim imkanı...

Diyarbakır'da Bilim Sanat Merkezi Tanılama Sınavı Yapılacak
 Diyarbakır genelinde 2013-2014 eğitim yılı içerisinde bilim sanat merkezi tanılama sınavının 7 Aralık'ta yapılacağı bildirildi.

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Yeşiltaş, üstün yetenekli çocuklara özel eğitim imkanı sağlanması için bilim sanat merkezi tanılama sınavı yapılacağını belirtti. Amaçlarının Diyarbakır'da üstün yeteneğe sahip tüm çocukların bu özel eğitim olanağından faydalanması olduğunu kaydeden Yeşiltaş, "Diyarbakır'da üstün yetenekli öğrencilerin eğitim alacağı Bilim ve Sanat Merkezi'nin kurulmasından sonra 7 Aralık 2013 Cumartesi günü Fevzi Çakmak İlkokulu'nda ilkokul 4. sınıfta okuyan öğrencilerin seçimi için saat 10.00'da bilim sanat merkezi tanılama sınavı yapılacaktır. Bu sınavın hazırlık çalışmaları için Bağlar Kaymakamlığı, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şubesi'nce sınav hazırlıkları başlatıldı. Tüm velilerin çocuklarını bu sınava getirmeleri, okul yöneticileri ve velilerin öğrencilere sınav giriş belgelerinin verilerek sınava girmelerini hatırlatmaları, çocuklarımıza rehberlik etmeleri önem arz etmektedir. Sınavdan sonra artık Diyarbakır'da da üstün zekalı ve yetenekli çocuklar örgün eğitim dışındaki bu özel eğitimden faydalanma imkanı bulacaklardır" dedi.

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2013, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER