Diyarbakır'da Dünya Tiyatrolar Günü Kutlanıyor

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri çerçevesinde Diyarbakır'da ücretsiz çocuk oyunu Pîre û Lûye ve Xwezgînî adlı oyunlar izleyiciyle buluştu.

Diyarbakır'da Dünya Tiyatrolar Günü Kutlanıyor
 Uluslararası Dünya Tiyatrolar Birliği'nin 1961'de ilan ettiği 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü kutlanıyor. Sahne sanatları bağlamında, dünya çapında bilgi ve uygulama alışverişini arttırmak, gelişim sürecinde sanatsal yaratıcılığın ve üretimin gerekliliği konusunda toplumsal bilinci uyandırmak, insanlar arasındaki barış ve dostluğun sağlanması ve artmasını gerçekleştirmek adına karşılıklı anlayışı geliştirmek gibi hedefler Dünya Tiyatrolar Günü'nde bir kez daha hatırlatılmakta.
2009 yılından bu yana ağırlıklı olarak Kürtçe oyunlar sahneleyen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Şehir Tiyatrosu (DBŞT), Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Kürtçe çocuk oyunu "Pîre û Lûye" ile çocuk izleyicilerine ulaştı. DBŞT oyuncuları, etkinlikler kapsamında ayrıca Cegerxwin Kültür Merkezi'nde "Xwezgînî" adlı oyunla sanatseverlerle buluştu. DBŞT Genel Sanat Yönetmeni Ruknettin Gün; DBŞT'nin onlarca Kürtçe oyun sahneleyerek, binlerce izleyiciye ulaştığını, Hamlet gibi başyapıtları Kürtçe'ye ve Kürt tiyatrosuna kazandırdığını anımsattı. Gün, Şehir Tiyatrosu'nun Türkiye ve dünyaca ünlü yönetmenlerle çalışarak, ulusal ve uluslararası düzeyde temsiliyet sağladığını da sözlerine ekledi.

Tüm sanatseverlerin Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutlayan Gün, tiyatronun sevgi isteyen, umut yitimine yer vermeyen, tarih boyunca en zorlu koşullarda ayağa kalkmasını bilen bir sanat olduğunu belirtti.
Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2014, 19:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER