Diyarbakır'da 'Roboski Müzesi Girişimi Dayanışma Konseri'

Şırnak’ın Uludere ilçesi Gülyazı köyünde 2011 yılında bombalama sonucunda hayatını kaybedenler için kurulan Roboski Müzesi Girişimi, Diyarbakır’da dayanışma konser etkinliği düzenledi.

Diyarbakır'da 'Roboski Müzesi Girişimi Dayanışma Konseri'
 Şırnak'ın Uludere ilçesi Gülyazı köyünde 2011 yılında bombalama sonucunda hayatını kaybedenler için kurulan Roboski Müzesi Girişimi, Diyarbakır'da dayanışma konser etkinliği düzenledi.

Diyarbakır'da Roboski Müzesi Girişimi tarafından Uludere'de yapılmak istenen müzeye destek olmak amacıyla dayanışma konseri düzenlendi. Batıkent Meydanı'nda düzenlenen konserde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gültan Kışanak, akademisyen Mithat Sancar, katliamda hayatını kaybedenlerin yakınları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yer aldı. Meydanda müzeye destek olmak için kumbaralar dolaştırılırken, ayrıca hasta tutukluların serbest bırakılması için İHD tarafından başlatılan imza kampanyası kapsamında imza standı kuruldu.

Konser etkinliğinde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Uludere olayının hesabının sorulacağı bir insanlık suçu olduğunu söyledi. Kışanak, "Roboski'de analar ağladı bütün halkımız, insanlık, vicdanı olan herkes ağladı. Sadece sahte yaşayanlar sahte konuşanlar anaların gözyaşları üzerinde siyaset yapan koltuklarını sağlamlaştırmak için konuşanlar ağlamadı. Roboski bir insanlık sınavıdır. Bu sınavı geçemeyenler insanlık dersinden sınıfta kalacak ve halkımıza er ya da geç hesap verecektir" dedi.

Konuşmaların ardından dayanışma konseri sanatçılar Aynur Doğan ve Mem Ararat'ın seslendirdiği parçalar eşliğinde geç saatlere kadar sürdü. - DİYARBAKIR
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2014, 21:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER