Diyarbakır'da Sanat Günleri

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı öğrencilerinin yıl sonu etkinlikleri başlıyor.

Diyarbakır'da Sanat Günleri
 Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı öğrencilerinin yıl sonu etkinlikleri başlıyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Aram Tigran Kent Konservatuarı Sanat Günleri'nde film, konser, resim sergileri, müzik ve halk oyunları gösterileri yer alacak.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı'na bağlı Aram Tigran Kent Konservatuarı "Haydê Amed Roj Roja Hunerê ye" (Haydi Amed Gün Sanat Günüdür) sloganıyla üç gün sürecek etkinlikler için hazır. 14-16 Haziran tarihleri arasında devam edecek etkinlikler bugün saat 18.00'de Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda öğrencilerin hazırladığı resim sergisiyle açılacak. Ardından saat 20:00'da Ayfer Düzdaş'ın konuk sanatçı olarak yer alacağı müzik bölümü öğrencilerinin konseri yer alıyor.

15 Haziran Pazar günü ise DBŞT oyuncularından Rêzan Kaya'nın yönettiği, Sîdar Jîr'in yazdığı çocuk oyunu "Şengê û Pengê" Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda saat 15:00'da izleyicisiyle buluşacak. Aynı gün saat 18:00'da Konservatuarın Sinema Bölümü öğrencilerinin çektiği "Şewat", "Vegera Gund, "Name", ve "Xez" adlı filmlerin gösterimi olacak. Mîrê Bîlûre olarak tanınan sanatçı Egîdê Cimo'yu anlatan "Welatê me Kurdistan e" adlı filmin galası ise saat 20:00'da yapılacak.

16 Haziran Pazartesi günü de konser, halk oyunları ve Doğal Ritim Atölyesi'nin yer aldığı çocuk etkinlikleri yapılacak. Etkinlik saat 16:00'da Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda yapılacak.
Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 18:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER