Diyarbakır’da Zazaca Tiyatro Oyunu Sergilendi

Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu (DBŞT), “Pîre û Luye” (Kayê Domanan) adlı Kürtçe çocuk masalını Zazaca olarak sahneledi.2010 yılından beri çocuk oyunları repertuarını Kürtçe'nin Kurmanci lehçesinde sahneleyen DBŞT oyuncuları...

Diyarbakır’da Zazaca Tiyatro Oyunu Sergilendi
Diyarbakır Büyükşehir Tiyatrosu (DBŞT), “Pîre û Luye” (Kayê Domanan) adlı Kürtçe çocuk masalını Zazaca olarak sahneledi.

2010 yılından beri çocuk oyunları repertuarını Kürtçe'nin Kurmanci lehçesinde sahneleyen DBŞT oyuncuları bu kez Zazaca olarak sahne açtı. Bugüne kadar “Çiya Gihişt Behre”, “Li Rawestgehe Se Ezezok”, “Papucen Min En Xweşik”, “Palyaçoya Winda” adlı oyunlarla çocuklara ulaşan tiyatro sanatçıları Pire û Luye adlı Kürtçe masalı Zazaca 'Kaye Domanan' adıyla oynayarak repertuarını zenginleştirdi.

Elvan Koçer’in rejisiyle prömiyeri yapılan oyuna yoğun ilgi gösterildi. Zazaca stran ve halk danslarıyla eğlenceli hale gelen oyunun her pazar saat 12.00'de şehir tiyatrosu sahnesinde gösterileceği belirtildi. Oyunun ardından Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe oyuncuları çiçek vererek kutladı. Müziğini Şerko Kaniwer’ın yaptığı oyunda Özcan Ateş, Rezan Kaya, Gulu Özalp Ulusoy, Mesut Erenci, Mehmet Musaoğlu, Berin Çelik, Şehmus Acarcan, Bora Çelik yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2013, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER