"Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Biyoçeşitliliği" Sergisi

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. ve 3. sınıf öğrencileri tarafından Biyoloji dersi kapsamında biyoçeşitlilik konulu bir sergi açıldı

 Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği 2. ve 3. sınıf öğrencileri tarafından Biyoloji dersi kapsamında biyoçeşitlilik konulu bir sergi açıldı.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, açılışını gerçekleştirdiği sergide, bölgemizde yaşayan canlıları tüm özellikleri ile fotoğraflanarak, her dilde isimleri ile zenginleştirilen serginin bir ilk olduğunu vurguladı.

Serginin amacının, öğretmen adaylarının her gün yanından geçtiği canlılar dünyasını yeniden keşfetmesini sağlamak olduğu belirtilerek, bu yolla öğretmen adaylarının biyolojik çeşitliliğe yönelik farkındalığının arttırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Fen Bilgisi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Hülya Aslan Efe sorumluluğunda açılan sergide, hayvanların, çiçeklerin ve bitkilerin fotoğrafları bulunuyor ve özellikleri ile isimleri Latince, Türkçe, İngilizce, Kürtçe, Arapça ve Zazaca olmak üzere 6 dilde yazılıyor.

Yrd. Doç. Hülya Aslan Efe, "kampüsümüzde sayısız çiçek türü var ama papatya ve gelincik dışında hiçbir çiçeğin adını bilmiyoruz. Bu noktada "Doğayı Tanımadan Fen Bilgisi Öğretmeni Olunmaz" sloganı ile yola çıktık. Öğrencilerin doğaya daha dikkatli bakmaları ve kaydetmelerini istedik. Fotoğraflar öğrencilerin kendisi tarafından çekilerek, canlı isimlerinin araştırmaları da yine kendileri tarafından yapıldı" diyerek, çok dilli olarak hazırlanan posterlerde, öğrencilerin kendi dillerinde tanıdıkları canlıların bilimsel adlarını ve diğer dillerdeki karşılıklarını öğrenmelerinin sağlandığını söyledi ve 2. ve 3. sınıf Fen Bilgisi öğretmen adaylarına, araştırma ruhunu tattırmak için gözleme dayalı, saha araştırması yapmalarının desteklendiğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 14:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER