DÜ, Ahmet Kaya'yı Şarkıları İle Andı

Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından "Ahmet Kaya Şarkıları" konseri düzenlendi.

DÜ, Ahmet Kaya'yı Şarkıları İle Andı
Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinliğe Konservatuar Müdürü Doç. Dr. Kürşat Gülbeyaz, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bekir Bükün, öğretim üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Konservatuar öğrencileri tarafından seslendirilen Ahmet Kaya şarkıları ile katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Salonu dolduran davetliler, hep bir ağızdan Ahmet Kaya'nın unutulmaz parçalarını seslendirdi. Yaklaşık bin 500 kişilik salonda yer bulamayan katılımcıların bazısı ayakta beklerken, bazısı da merdivenlerde oturdu.

Ahmet Kaya'nın "Adı Bahtiyar, Başım Belada, Ağladıkça, Giderim, Nerden Bileceksiniz, Şafak Türküsü" şarkılarının seslendirildiği gecede, salonda bulunanlar cep telefonları ile sahneyi aydınlatarak görsel bir Şölen yarattı. Dicle Üniversitesi Devlet konservatuarı öğretim görevlisi Mehmet Zeki Giray, Dicle Üniversitesi Devlet Konservatuarı öğrencilerinin Ahmet Kaya ile ilgili bir proje yapmak istediğini ve 2 ay gibi bir zaman zarfı içinde konsere hazırlandıklarını söyledi. 
Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2014, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER