Şarkılar Şengal ve Rojava İçin Söylendi

Diyarbakır Şeyh Said Meydanı'nda Şengal ve Rojava halkıyla dayanışma amacıyla çok sayıda sanatçı sahne aldı.

Şarkılar Şengal ve Rojava İçin Söylendi
Demokratik Sanatçılar Birliği ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen konser Şeyh Said Meydanı'nda gerçekleşti. Diyarbakır'a göç eden Ezidi ailelerin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katıldığı konserde, sanatçılar şarkılarını Şengal ve Rojava için seslendirdi.

Tiyatro oyuncusu Kemal Ulusoy'un sunduğu gecede; Demokratik Sanatçılar Birliği adına konuşan Sanatçı Farqin Rojava ve Şengal'de yapılan katliamı kınadıklarını belirterek, "Sanatçılar olarak yaşananlara duyarsız kalamazdık. Bu nedenle biz de şarkılarımızla Rojava ve Şengal halkına destek olmak istedik" diye konuştu.

Konserde konuşan DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, yüzyıl önce Kürtlere saldıran devletlerin bugün de aynı yollara başvurduğunu belirterek, IŞİD çeteleri üzerinden Kürt halkına saldırıların gerçekleştirildiğini söyledi. IŞİD çetelerine karşı direniş gösteren gençleriyle savaşçıları yalnız bırakmamanın onur, namus ve şerefe sahip çıkma günü olduğunu söyleyen Dicle, "Göreceksiniz hiçbir güç Kürt halkının ilerleyişini durduramaz. Göreceksiniz ki bu çete sürüsünü Kürdistan'dan def edeceğiz ve ulusal birliğimizin karşısında hiçbir güç duramayacak" dedi.

Êzidî Federasyonu Eş Başkanı Leyla Ferman ise Şengal ve Kobanê'de sadece acının olmadığını, aynı zamanda mücadele alanlarının da olduğunu vurgulayarak, sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti.

Konuşmaların ardından Şengal saldırılarına karşı Aydın, yazar, sanatçı, sinema emekçileri, akademisyenlerin yer aldığı ve "Şengal'e Ses Ver" sloganıyla hazırlanan kamu spotunun sinevizyon gösterimi yapıldı.

Konserde Dersimli bir annenin ağıdını seslendiren sanatçı Ferhat Tunç, Dersimlilerin mağaralarda öldürüldüklerini anımsatarak,"Dersimliler Şengal halkı kadar şanslı değillerdi. Çünkü Şengal'in koruyan, bu halkın bağrından çıkan bir gerilla grubu vardı" dedi.

Gecede; Xemdar, Mırady, Seyfullah, Bülent Turan ,Dengbêj Eliye Qerejdaxî, Pınar Aydınlar, Mehmet Atlı, Lawje Ali Tekbaş, Cihan Çelik, Zelal Gökçe, Tahsin Xıdır, Erdal Bayrakoğlu, Metin Kahraman, Abdal, Ayfer Düzdaş, Hesen Şerif, Tolga Sağ, Necmeddin Xulami, Gülseven Medar, Beytocan, Xanemir, Rojda ve Diyar şarkılarını söyledi. Şair Hicri İzgören'in şiirleriyle katıldığı gecede sinema sanatçıları Yusuf Çetin ve Rıza Akın da Yenişehir Piknik Alanı'na yaptıkları ziyaretin izlenimlerini aktardı.  

HABERLER

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 14:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER