Sur’un Kadınları Piknikte

Diyarbakır'ın Sur İlçe Kaymakamlığı tarafından Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında faaliyet gösteren eğitim merkezlerinde mesleki eğitim kursu gören kursiyerler için piknik düzenlendi.Piknik alanında düzenlenen etkinliğe SAÇEM, SUR-GEN,...

Sur’un Kadınları Piknikte
Diyarbakır'ın Sur İlçe Kaymakamlığı tarafından Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında faaliyet gösteren eğitim merkezlerinde mesleki eğitim kursu gören kursiyerler için piknik düzenlendi.

Piknik alanında düzenlenen etkinliğe SAÇEM, SUR-GEN, SUR-KEM, ADEM kursiyerleri ile birlikte Sur Kaymakamı Aydın Ergün’de katıldı. Etkinlikle ilgili konuşan Ergün, çalışmaları için herkese teşekkür ettiğini ancak asıl kutlanması gerekenlerin kursiyerler olduğunu kaydetti. Verilen hizmetlerin yeterli olmadığını dile getiren Ergün, “Emek ve kaynak harcanıyor, fakat yeterli değil. Kursiyerlere verdiğimiz ücret istediğimiz seviyede değil. Kursiyerler ürettikçe beklenti içerisine giriyorlar, üretim var, satış yok. Projeleri devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Ama bu kursların büyük bir avantajı var, en büyük artısı temel ihtiyaçlarını karşılıyorlar” dedi. Yapılan etkinliklerle kursiyerlerin sosyalleşmesine yardımcı olduklarını belirten Ergün, kursiyerlerin evden çıkıp farklı alanlarda zaman geçirmeleri için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Sur İlçe Proje Koordinatörü Bilgin Yiğit, Sur içinde yaşayan insanların dar sokak ve mekanlarda toplu olarak etkinlikler yapmalarının mümkün olmadığını ifade etti. Dezavantajlı kesimin sosyal faaliyetlere katılması için ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren Bilgin, “Kursiyerlerimiz için etkinlikler düzenliyoruz. Sur içinde yaşayan dezavantajlı kesimin sosyal faaliyetlere katılması için elimizden geleni yapıyoruz. Mayıs sonunda kursiyerlerimizi gruplar halinde Türkiye’nin farklı yerlerine gezilere göndereceğiz” diye konuştu.

Kursiyerler etkinliklerden ve kurslardan çok memnun olduklarını dile getirdi. Halı dokuma eğitimi gören Esma Demircan altı aydır kursa geldiğini ve halı dokumayı çok sevdiğini ifade etti. Demircan, “Ben halı dokuma kursundayım. 6 aydır bu eğitimi görüyorum. Bu piknik bizim için çok iyi oldu. Çok eğleniyoruz. Bizim için değişiklik oluyor” şeklinde konuştu. Gümüş işleme kursunda eğitim alan dört çocuk annesi Hülya Gökalp ise “Böyle etkinliklere katılmak bizim için iyi oluyor. Gezilere gidiyoruz, piknik yapıyoruz. Boş zamanlarımızı değerlendirmiş oluyoruz bu sayede” ifadelerini kullandı. Daha önce hiç sinemaya gitmediğini söyleyen Gökalp SODES kapsamındaki projelerle sinemaya gittiğini de sözlerine ekledi.

Yapılan pikniğin ardından kursiyerler ve polisler halay çekti. Kaymakam Ergün kursiyerlerle bir araya gelerek kursiyerlerin sıkıntılarını dinledi. Daha sonra ise kursiyerler arasında çuval yarışı ve çeşitli yarışmalar yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2013, 10:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER