Diyarbakır’a 'çok Güzel Hareketler' Okulu

Dizi ve sinema oyuncusu Metin Yıldız, Ninova Park Alışveriş Merkezi’nde Diyarbakırlılar ile imza gününde buluştu. Dicle Üniversitesi ile ortaklaşa oyunculuk ve figüranlık okulu kurduklarını belirten Yıldız, yetenekli Diyarbakırlıları...

Diyarbakır’a 'çok Güzel Hareketler' Okulu
Dizi ve sinema oyuncusu Metin Yıldız, Ninova Park Alışveriş Merkezi’nde Diyarbakırlılar ile imza gününde buluştu. Dicle Üniversitesi ile ortaklaşa oyunculuk ve figüranlık okulu kurduklarını belirten Yıldız, yetenekli Diyarbakırlıları sektöre hazırlayacaklarını söyledi.

Türkiye’de Yılmaz Erdoğan’ın yönetiminde 'BKM Mutfak Çok Güzel Hareketler Bunlar' programı ile tanınan Metin Yıldız, bu programın benzeri bir okulu Dicle Üniversite ile ortaklaşa kurduklarını söyledi. Güneydoğu’nun en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Ninova Park Alış Veriş Merkezi’nde imza günü düzenleyen Yıldız’a vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Çocuk ve gençlerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Yıldız, muhabiriaçıklamalarda bulundu. Kaderin kendisini sürekli Diyarbakır’a sürüklediğini aktaran Yıldız, Diyarbakırlıların sıcak kanlı ve misafirperverliklerinden çok etkilendiğini ifade etti. Yıldız, "Ben Diyarbakır’da askerlik yaparken beni burada en çok etkileyen şey Diyarbakır insanının ilgisi, sıcaklığı ve alakasıydı. Ben daha Metin Yıldız değilken bile bir yabancı bile gelip burada insanlara bir şey sorduğunda başım gözüm üstüne diye bir laf burada ve bütün insanlar hayat felsefesini bunun üzerine kurmuşlar. Gerçekten çok sıcak ve samimi buluyorum. Burada Diyarbakır’dayım diye söylemiyorum. Hayatım boyunca hep şunu söyledim. İşte ben buralara geldim. Buralara gelip gören insanlara soruyorlar hani nedir durum ne yapıyorlar diye? Hep şu cevabı verdim. Gidin ve insanlık görün, misafirperverlik görün diye. Bu anlamda Diyarbakır benim için gerçekten çok özel ve güzel bir yer" dedi.

Dicle Üniversitesi ile ortaklaşa bir oyunculuk okulu açtıklarını kaydeden Yıldız, 'Çok Güzel Hareketler' oyunun bir benzerini ancak daha geniş kapsamlı bir proje ile Diyarbakırlı yetenekleri sektöre kazandırmaya çalışacaklarını dile getirdi. Yıldız, "Üç senedir konuştuğumuz ve üzerinde durduğumuz bir proje için buradayız. Dicle Üniversitesi Kültür Merkezi’ni yeniden yapılandırmak, bir nevi bizim İstanbul’da 'Çok Güzel Hareketler'de yaptığımız ama tam olarak buna benzemeyen, daha geniş, daha kapsamlı, hem üniversite öğrencilerinin, hem halkın katılabileceği şahane bir projemiz var. Dicle Üniversitesi ile konuştuk onlar da çok heyecanlandılar. Halktan duyan insanlar çok sıcak ilgi ve alaka gösteriyorlar. Bundan sonra her 15 günde bir buralarda olacağız ve uzun seneler boyunca Diyarbakır halkının sıcaklığını üzerimizde hissedeceğiz ve biz de üzerimize düşenin fazlasını yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2013, 00:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER