MAĞDURA ATILAN TOKİ’D…

 Gerçi yazılanların ve çizilenlerin ne kadar önem arz eder bilinmez ama biz yinede üzerimize düşen görevi yerine getirerek hem kamuoyunu hem de yetkilileri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Bu bizim görevimiz diyerek bu günkü konumu irdelenmek üzere ilgililerine gönderiyorum. 
Diyarbakır’ın Üç kuyular mevkiinde bundan bir müddet önce mağdur ve dar gelirli aileler için TOKİ tarafından konutlar yapılmış ve devredilmişti. Oldukça makul geri ödeme planı ile verilen evlerin bile taksitini ödemekte güçlük çeken vatandaşlar da bulunmakta. Mantıken bu vatandaşlarımıza yardımcı olunması gerekirken tarafıma gelen ihbarlar bunun tam tersini söylüyor. Teyide muhtaç olan bu ihbarlar arasında en çarpıcı olanı ise Mağdurlar üzerinden rant sağlamaya yönelik hareket eden bir şebekenin varlığının olduğunun söylenmesi. Tabi bu bir iddia ve araştırılmaya değer bir iddia. Tabi iddialar arsında bu olayların il valiliğine kadar ulaştığı yönünde de bilgiler var. 
İddianın ekseninde dönen mevzu ise şöyle; TOKİ’den ev alma hakkı çıkan mağdurlara ait evlerin kimlere ait olduğu yönetim içersindeki kötü niyetli bazı çevreler tarafından çok iyi biliniyormuş. Bunu bilen bu kötü niyetli kişiler özellikle taksitlerini geciktiren mağdur vatandaşları bularak telkin yolu ile evlerinin satışını yapmaları noktasında ikna yoluna gidiyorlar. Bu süreç içersinde taksitlerini ödeyemeyenlerden evlerinin geri alınacağı yönünde telkinde bulunuyorlar. Doğal olarak ta evlerinin ellerinden gideceğine inanan saf ve iyi niyetli mağdur vatandaşlar çok cüzi bir para karşılığında noter üzerinden evlerinin satışını yapmak zorunda kalıyorlar. Peki satışı gerçekleştirilen bu evleri cüzi kar marjı ile alan bu kötü niyetli kişilerin üzerine daha yüksek karlar ekleyerek evleri bekarlara garsoniyer yada başka alıcılara peşkeş çektirdikleri iddia ediliyor. İddiaları dinlerken alım ve satım yapılıyor, normal bir olay diyerek yorum yaptığım sırada olayın emlakçılar ve vatandaşın kendi inisiyatifi üzerinden yapılmadığı söylenince kimler tarafından diye sordum. Aldığım yanıt toki yönetiminden bazıları yapıyor oldu. Yönetimim kurulu başkanının durumdan haberinin olmadığı, sadece birkaç kişinin bu şebekenin oluşumunu sağladıkları vurgulanınca o zaman yaşananlar gerçek ise her zaman olduğu gibi mağdura birer darbe daha vuruluyor diyerek olayı köşeme taşımayı uygun gördüm. Sanırım bu mesaj 3 Kuyular TOKİ Yönetimini alan arkadaşımıza ulaşacaktır ve gereğini yapacaktır diye düşünüyorum. Zira yönetim kurulu başkanı hakkında düzgün bir insan olduğu ve bu tür olaylara müsamaha göstermeyeceği ve haberdar olmadığı yönünde bilgiler aldık. 
Ne diyelim, mağdurun üzerinden rant elde etmeye çalışan bir şebeke var ise gereğini yapmakta ilgililerine düşer. Biz üstümüze düşeni yaptık, gerisi vicdanlarına kalmış.
Saygılarımla
YORUM EKLE