MERCİMEK BEYİNLİNİN BİRİ!...

 Bu gün sosyal paylaşım sitelerinde gezinirken bir şey hem dikkatimi çekti, hem de bir Diyarbakırlı olarak beni derinden yaraladı, üzüldüm… @ Dicleli, rumuzu ile atılan Twiter’da “Kimse kusura bakmasın, doktor olarak sevindim. Kitap okumuş ama cahil kalmış bir insandan kurtuldu Dünya” diye yazmış itin biri, önünde birası ve çerezi ile de fotoğraf paylaşmış.

 

Ben ‘insanım’ diyen herkesin içini acıtan talihsiz ve vahim bir olaya bakış açısına baksanıza, insanlıktan ne kadar uzak ve ne denli büyük bir nefret bu.

 

Dili, dini, ırkı, kökeni ne olursa olsun bir insanın yaşamına kast edilmesinin ardından böylesi bir alçaklık örneğinin sergilenmesi hangi dile, hangi renge veya hangi dile sığar ki, insanlar nasıl bu kadar beter alçalabilir ki?

 

Aslında bu zihniyetteki insanları şu örnekle biraz tanımlayabiliriz: Doğal yollarla gelişimi tamamlanamamış ve şu anda sofralarımızda tavuk olarak yediğimiz mahlûkat, laboratuar ortamında incelendiğinde görüntü itibari ile her ne kadar Tavuk gibi görünse de ‘TANIMLANAMAYAN VARLIK’ diye adlandırılıyor. Yani tavuk aslında tavuk değil, Yüce Yaratanın yarattığı bir mahlûk ta değil.

 

Ha, işte ben katledilen doktor için söz söyleme cüretini gösteren @ Dicleli rumuzunu kullanan Selçuk adındaki görüntü itibari ile insana benzeyen ama niteli olarak ‘TANIMLANAMAYAN MAHLUK’u aynen bu sıfat ile anıyorum.

 

İnsan yüce dinimize göre, yaratılanların en şereflisi olarak tanımlansa da, bu vicdandan yoksun yorumu yapan mercimek beyinlinin ne denli şerefli olduğu ise apaçık ortada. Bu ve bunun gibi düşünen, şereften yoksun yaratıkların söylemleri ise manidardır.

 

İnsanlar bu kadar alçalabilir mi, kişiliksiz ve kimliksizleşebilir mi,  işte bu zihniyetteki yaratıkların mercimek kadar bile olmayan beyinleri ile toplumsal infial yaratma çabalarına hiçbir suretle kimsenin kanmaması ve fırsat vermemesi gerekir.

 

Barışa, kardeşliğe ve sağduyuya en çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemde her zamankinden daha çok insanlığa ihtiyaç duymaktayız. Umalım, sağduyu ve vicdan bu kez galip gelir.

 

Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE