MİLLİ EĞİTİM HİÇ TE ETİK DAVRANMAMIŞTI

 Diyarbakır’da eğitim tam bir facia desem sanırım yazımın devamında neler olabileceği yönünde birkaç tahminde bulunabilirsiniz ki birkaç şey karalayarak Yeni İl Milli Eğitim Müdürüne birkaç mesajımız olsun.

 

Öncelikle Yeni Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Arslan’ın hiçbir siyasetçi yakınını kapılarda karşılamamasını, karşılarında önünü iliklememesini istemediğimi, kavrayamamışsa mesajımı yakında anlayacağını umarak yazıma başlamak istiyorum.

 

Bu güne kadar bazı siyasetçilerin ekmek teknesi haline gelen Milli Eğitim camiasının artık asli görevi olan Eğitim ve Öğretim çıtasını yükseltme gayesi ile hareket etmelerini gönülden arzu etmekteyim.

 

Aslında şimdi birkaç örnek vermek tam yeri ve zamanı diye düşünüyorum.

 

Daha önce gazetelerin manşetlerine neden olan bazı konuları paylaşmak ve sonucunu öğrenmek istiyorum.

 

1-Milli Eğitim Yetkililerinden bazı yöneticileri yine bazı siyasetçilerin yakınlarını kapı önünde ve önlerini ilikleterek neden karşılar? Böyle yaptıklarında dahi yerlerinin ne kadar sallantılı olduğunu hissettiler mi?

 

2-‘Kıyafet Mafyası’ adı altında yayınlanan haberlerin ardından başlatılan sözde soruşturmalar ne aşamada? Çetelerin gerçekleştirdiği bu illegal eylemler ile ilgili olarak neden kolluk kuvvetlerinin Organize Suç Bürosu devreye sokulmadı? Bu hırsızlık, talan ve kötü niyet yoksa bazı siyasiler tarafından hasıraltı mı edilmek istendi?

 

3-Kayapınar Semtindeki bir okulun seminer salonunun Düğün salonu olarak kiraya verildiği haberlerinin yayınlanmasının ardından ne yapıldı ve bahse konu olan yer şu anda halen düğün salonumu? Soruşturma açıldı mı? Açıldı ise gereği neden yapılmadı?

 

4-Yine haber bültenlerine konu olan ve Okul aile birliklerinin hiçbir belge vermeden bağış adı altında usulsüz olarak topladıkları haraçlarla ilgili ne tür çalışmalar yapıldı?

 

5-Devletin verdiği kitapları yetersiz gören yöneticiler yine ederinin çok üstünde rakamlarla öğrenci velilerine yardımcı ders kitapları aldırmak (Dayatmak) sureti ile okulları birer ticarethaneye çevirmiş durumdalar. Bu gerçek, eğitim kurumlarının tüm yöneticileri tarafından bilindiği halde göz yumulmasının nedeni nedir?

 

6-BU kontrolsüzlüğün altındaki gerçek sebepler nelerdir?

 

Aslına bakarsanız örnekleri daha çokça sıralayabilirdim ama benim asıl merak ettiğim konu şu: Yapılan eylemlerin birçoğu Dolandırıcılık vakaları ile birebir uyumlu iken olayların soruşturulması için neden savcılıkları harekete geçirmek yerine kendi içlerinde basit soruşturmalarla geçiştirdikleri mevzusu. Bu konu toplumun birçok kesimini rahatsız ediyor. Devletin memuru veya çalışanı olmak ona ayrıcalık kazandırmamalı. Var ise ortada bir suç gereği tüm kesimler tarafından anında yapılmalı.

 

Buradan mesajım şu olacak Yeni Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Arslan beye: Büyük veballer alarak başladığınız bu çok önemli görevde lütfen layığını yerine getirin. Eğer ortada bir kötü niyet var ise ilgililerini devreye sokun ki ibret kalıcı olsun.

 

Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal kerkütlü
Kemal kerkütlü - 8 yıl Önce

ahet bey yazılarınızı ara ara takip ediyorum bazen ban teline iyi dokunuyorsunuz. ağzınız iyi de laf yapıyor bravo... lakin bu yazınız inanın boş beleş bir yazı varsa bir şikayetin yada şikayeti olanlar bi̇mer denen bir yer var ve anında ilgileniyorlar bilginize.