NORMALLEŞEN (A)NORMAL HALLERİMİZ

                  Öğrenciler yedikleri yemeklerden zehirleniyor, ha bire ihalelere fesat karışıyor, okullarda okul aile birlikleri alenen soygun yapıyor, madde bağımlılığı hızla artıyor, işverenler işçilerin hakkını gasp ediyor, kapkaç, hırsızlık olanca hızı ile artıyor, çocuklara yönelik şiddet tırmanıyor, sokaklarda insanlar birbirini tanımazlıktan geliyor, DEDAŞ vatandaşa zulmün resmileşmiş halini dayatıyor, EPDK tüm hakları DEDAŞ’a altın tepside sunuyor, Berat Albayrak susuyor ve daha birçok şey; Normal mi? Elbette ki normal, herkes normal karşılarken (A)normal olabilir mi?

Ne garip bir hal almışız böyle! Nasıl varlıklara dönüşmüşüz! Engelli bireylerin yollarını kapatıyor, karşımızdakinin iyi niyetini kerizlik olarak değerlendiriyoruz. Fırsatını bulduk mu kardeşimizi bile harcar duruma gelmişiz. Kadın – Erkek ilişkilerinde karşılıklı kullanma sözleşmesi adeta imzalanıyor, fuhuş normal, ezan sesleri ise rahatsız edici bulunuyor artık.

Ev yemeklerini bırakmış, hazır yemeklere saldırır olmuşuz. Sofralarda artık birlikte oturmak yerine elimizde cep telefonu, içine gömülerek yalnızlıklarımızı katmerleştiriyoruz.

 Hastanelerde insanlara koyun muamelesi yapılıyor, her şeye paragözü ile bakılıyor. Senin cemaatin iyi, öbürününki kötü diyerek yaratanı irdeliyor, hadisleri kafamıza göre yorumluyoruz, mesela ibadetsizde olsak yaradan içimizi biliyor diyerek geçiştiriyoruz. Dini kendimize adeta topaç edinmişiz, kendi kendimize fetvalar verir olmuşuz.

 Sayamadığım daha birçok şeyi olmuşuz ama bir türlü şu NORMAL’in ne olduğunu anlayamamışız (A)normalliğimizin içinde.

 Para için bırak arkadaşımızı, babamızı satar pozisyona gelmişiz, üç kuruş akçe için kardeşlerimizden geçer olma aşamasının sınır ihlalini çoktan yapmış, şizofren düşüncelere teslim olmuşuz ve NORMALİZ.

 Biz normaliz ya, o nedenle doğruları konuşanları dokuz köyden kovar olmuşuz. Yalancıların mumu ise artık sönmez olmuş, teknoloji namertlikte sınır tanımıyor artık. İtibar, adalet, şeref ve ahlak hep koltuk sahiplerinin gri takım elbiselerinin cebinde, bazen maviye, bazen de lacivertte dönen bukalemunumsu renk değiştirmelerine gebe. Ağızlarından çıkan iki kelime ve siz bir hiçsiniz, çünkü biz normaliz.

 Yani bunca şey yazdım, çizdim! Normalmiyim sizce? Yok ya sanırım (A)normalim…

 Saygılarımla

[email protected]

YORUM EKLE