ONLARA İTHAFEN…

 Türkiye nüfusunun yüzde 12.29’unun kayıtlı engelli olduğunu biliyor muydunuz? Verdiğim rakamın içinde kayıt yapmayan veya rapor almayanların da olabileceği üzerinde durursak ortalama yüzde 14’ler seviyesinde.

 

Engelli bireylerinde tıpkı sizler gibi vergilerini verdiklerini ama 3. sınıf insan muamelesi gördüklerini biliyor musunuz!

 

Bir hastalık gibi, bir cerahat gibi dışlandıklarını, fiziksel sağlamlılıklarını üstünlük olarak gören kıt beyinlilerin basit hataları ile hayatlarının nasıl işkenceye dönüştüğünü biliyor musunuz?

 

Mesela, Bunların bir bölümü ortopedik engelliler, bir kısmının ise görme engelliler olduklarını. Yani sizin hayvani duygularla araçlarınızı park ettiğiniz kaldırım kenarlarındaki rampaları kullanmak zorunda olanlar birer insan, biliyor muydunuz?

 

Bu insanların da sandık başına giderek oy kullandıklarının farkında mısınız? Sizlerle aynı haklara sahip olduklarını ama haklarını kullanamadıklarını görüyor musunuz?

.

Empati nedir bilir misiniz? Kendini başkasının yerine koymak demektir. Siz hiç ömrünüz boyunca yürümeyen birinin yerine kendinizi koyabiliyor musunuz? Ya da 10 dakika gözlerimizi bağlayıp, sokaklarda dolaşmaya kalkalım! Emin olun yüzlerce yürüyen veya araçlı kafatası boş olan sözde bireylerle aynı sokakları paylaşmak zorunda olduğunuzu derinden yaralanarak hissedersiniz.

 

Az, biraz empati yapmayı bilen, içinde ALLAH korkusu ve merhamet hissi olan tüm bireyler mutlaka bir nebzede olsa hissedecektir bir şeyler ama gelin görün ki toplumsal hafıza tamamen resetlenmiş ve insanlık adeta demode olmuş vaziyette.

 

Beyler, bayanlar silkelenin az biraz, bu memleketin yüzde 15’i engelli, o verdiğim rakam arasında kendinizi de görmeniz an meselesi. Bilmem anlatabiliyormuyum. 

YORUM EKLE