‘ALTIMIZA MI EDEK?’

HABER: AHMET BEŞENK Diyarbakır’da devlet okullarında yaşanan ve ibretlik olarak değerlendirilen olayların ardı arkası kesilmiyor. Bu kez de skandal sayılabilecek bir uygulama Şair Sırrı Hanım Ortaokulunda yaşanıyor. Son derste tuvalet kapılarının temizlik yapıldığı gerekçesi ile kapatılması öğrencileri zor duruma düşürüyor. Gazetemiz aracılığı ile tepkilerini dile getiren çocukların bir bölümü tuvalet ihtiyaçlarını gideremedikleri için birçok arkadaşlarının altına kaçırdığını ve alay konusu olduğunu dile getiriyorlar. Okulun dağılma saatinde ana kapının açılmayıp küçük kapıdan çocukların koyun gibi istiflenerek çıkartılması ise ayrı bir tuhaflık.

‘ALTIMIZA MI EDEK?’

 Diyarbakır’da yaşanan tuhaflıkların sayısı artık sayılamayacak kadar çoğaldı. Özellikle eğitim ve öğretim yuvalarında hiçte eğitime yakışmayan manzaralar ise her geçen gün daha sık yaşanmaya başlandı.

 

Diyarbakır’ın Yenişehir Semtinde, Belediye konuk evinin arkasında bulunan Şair Sırrı Hanım İlköğretim okulu ise son günlerde bu tuhaflıkları fazlası ile bünyesinde barındırıyor.

 

Son ders saatine denk getirilen tuvalet temizleme alışkanlığı ise okulda okuyan öğrencilere oldukça sıkıntılı saatler yaşatıyor.

 

Okul aile birliği tarafından tutulan ve maaşı da okul aile birliği tarafından ödenen bir hizmetli, her gün son ders saatinde tuvaletin kapısını kilitleyerek çocuklara adeta işkence yapıyor. Herkesin bildiği gibi tuvalet ihtiyacını karşılayamayan insanların çektiği eziyeti adeta bilinçli olarak hayata geçiren görevlinin gerçekleştirdiği skandala anlam verilemezken okul yönetimi ise olaya kayıtsız kalıyor.

 

Gazetemizi ziyarete gelerek şikayetlerini dile getiren öğrenciler seslerini yetkililere duyurmanın gayreti içinde. 11 yaşındaki 5. sınıf öğrencisi F. N. Ö. Tuvalet ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için çok zorluk çektiklerinin altını çizerek şunları söylüyor: “Son derslerde tuvaletlerimiz kapatılıyor. Tuvalete gitmemiz gerektiğinde ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz, bazen altına kaçıran arkadaşlarımız oluyor. Onlarla alay ediliyor ve arkadaşlarımız çok utanıyor. Söylediğimiz herkes biz küçük olduğumuz için bizi dinlemiyor. Diğer blok çok uzağımızda ve çok kirli tuvaletleri var. Şikayetçiyiz.” Dedi.

 

Yine aynı sınıfta okuyan 11 yaşındaki Z.M.’de aynı dertten muzdarip olduklarını belirterek: “Bazen çok sıkışıyoruz, tuvalete gitmemiz gerekiyor. Gittiğimizde kapı son derste devamlı kilitli. Görevli amcaya kapıyı açmasını söylüyoruz, temizlik yaptığını söyleyip yasaktır diyor. Biz nereye edelin abi, tuvaleti niye kapatıyorlar? Kimse bizimle ilgilenmiyor.” Dedi.

 

Öğrenci velilerinden biri olan İhsan Özdemir ise konuyu Okul müdürü dahil ilgili tüm kişilere intikal ettirmesine rağmen sorunun çözümsüz kaldığının altını çizerek: “Konuyu 3 kez okul müdürüne söyledim, okul müdürü görevliyi 3 kez yanına çağırdı, okul aile birliği tarafından maaşı ödenen bir personel bu. Personele soruyorum arkadaşım bu tuvaletleri kilitliyorsun sebep ne diye verdiği cevap ise son ders temizlik yaptığı için kirlenmesin diye kapıyı kilitliyormuş. Müdür beye böyle olmaması gerektiğini ilettim, kendiside benim fikrime katılıyor. Hafta sonları ücretsiz ders veriliyor Cumartesi günleri, yine sabah gittiğinizde aynı sorun, tuvaletler kilitli. Geçtiğimiz cumartesi yine aynı sorun yaşanınca sorumlu müdür ile görüşmek istedik, öğlene kadar o çocuklar kıvrana, kıvrana beklediler tuvalete gitmeyi. En son dün de yine tuvaletin kapılarını kapatmışlar, görevli yine aynı cevabı verdi, temizlik yaptığı için kapattığını söyledi. Öte yandan o sırada okul dağıldı, 20 dakika boyunca çocuklar okulun bahçesinde mahsur kaldılar, en sonunda küçük kapıyı açarak koyun gibi çocukları o daracık kapıdan geçirerek çıkardılar. Ana kapı ise açılmadı bile, nedeni ise görevli yok. Peki bu görevliye niye maaş veriyorlar? Çocuklarımız altına edip, kapılarda saatlerce bekletilsinler diye mi? Bu kadar sorumsuz bir okul. Ne okul yönetimi sözünü geçirebiliyor, ne de okul aile birliği çalışmıyor.” Dedi.

 

Bir taraftan okul idaresinin diğer taraftan okul aile birliğinin görevlerini yerine getirmediğini belirten İhsan Özdemir, Milli Eğitim Müdürlüğünün olaya el atmasını ve minik çocukların bu işkenceden kurtarılmasını, okula düzen getirilmesini istedi.

 

Çok sayıda öğrenci velisinin dert yandığı Şair Sırrı Hanım Ortaokulu yetkililerinin artık silkelenerek kendilerine gelmeleri ve asli görevlerini yapmaları isteniyor. 

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2017, 14:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER