AV. BAŞASLAN : ‘ÇOK TEHLİKELİ BİR SÜREÇTEYİZ’

Diyarbakırlı Avukat Mehmet Ali Başaslan Antalya’dan değerlendirmelerini bildirdi. Başaslan, Darbe girişimi öncesi ve sonrasını özetlerken boşalan kadrolara alınacaklardan KPSS şartı istenmesinin tekrar FETÖ tarafından kadrolaştırılabileceğine dikkat çekerek, KPSS ve ÖSYM sorularının yılardır çalınmasının önemine dikkat çekti. Darbe tehlikesinin hala geçmediğini belirten Mehmet Ali Başaslan, Hükümet içinde gizli FETÖ mensuplarının olduğunun da altını çizdi. İşte o röportajdan ana başlıklar:

AV. BAŞASLAN : ‘ÇOK TEHLİKELİ BİR SÜREÇTEYİZ’
HABER: AHMET BEŞENK


Diyarbakırlı Avukat Mehmet Ali Başaslan Antalya’dan değerlendirmelerini bildirdi. Başaslan, Darbe girişimi öncesi ve sonrasını özetlerken boşalan kadrolara alınacaklardan KPSS şartı istenmesinin tekrar FETÖ tarafından kadrolaştırılabileceğine dikkat çekerek, KPSS ve ÖSYM sorularının yılardır çalınmasının önemine dikkat çekti. Darbe tehlikesinin hala geçmediğini belirten Mehmet Ali Başaslan, Hükümet içinde gizli FETÖ mensuplarının olduğunun da altını çizdi.  

BEŞENK:  Darbe Girişimi öncesi süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

BAŞASLAN: Bazı kesimler, ‘Daha düne kadar kol kolaydınız ve bunların güçlenmesini siz sağladınız diyor’ ama asıl olayın böyle olmadığı hepimizin malumu. Çünkü Fetö denen bu hain terör örgütünün kurulumu PKK ile aynı sürece denk gelmekte ve bu hain örgüt maalesef dini ve mahsumluğu kullanarak tüm siyasi partilerin ana kademelerine kadar sızmış, tüm partileri içten kemirmeye çalışmışlardır. Çok değil daha doksanlı yıllarda tüm cumhuriyetçi gazetelerin manşetten verdiği haberleri unutmadık, o yıllarda manşetlerin hepsinde ‘Gülen cemaati tüm birimlere sızdı’ gibi benzeri başlıklar atılmaktaydı ve hepimizin malumu 90’lı yıllar her ne hikmetse PKK’nın en güçlü olduğu dönemlere denk gelmekteydi. PKK ve FETÖ terör örgütleri paralel olarak büyümüş ve içeriden, dışarıdan ülkeyi yok etmek için sırt sırta vermiş iki bela oldular başımıza. 80 darbesinden sonra kurulan ve büyüyen bu iki hain örgüt Kenan Evren Cuntasının ülkemize miras olarak bıraktığı iki zararlı haşere olmuşlardır. O dönem başta rahmetli Mehmet Ali Birand ve birçok gazeteci tarafından sıkça dile getirilen bir olay vardı yaşı büyük insanlarımız hatırlar, o olayda aynen şuydu; ‘’PKK’lı teröristler askeri kışlalarda eğitim alıyor’’ du. Şimdi ki süreçte yıllardır pkk’nın bitmemesinin sebebinin aslında şerefli ordumuza sızmış olan hain teröristler olduğunu ve PKK’nınnın neden bitmediğinin bize en büyük kanıtıdır.

BEŞENK: Ak Parti’nin kılcallarına yayılan Fetö sürecini nasıl değerlendiriyorsunuz?

BAŞASLAN: Maalesef içimize kadar sızmış, Sayın Cumhurbaşkanımızın yaveri gibi onun en yakınında bulunan bir isim bile FETÖ’cü olmuşken bu örgütün ne kadar tehlikeli ve ne kadar sinsi bir örgüt olduğunu anlatmaya gerek yok. O dönem birçok FETÖ karşıtı insanın önüne geçilmiş ve mağdur bırakılmışlardır. Bu mağdurlardan biri de benim, zamanında Fettullah Gülen haini aleyhinde yazdığım köşe yazılarım yüzünden parti içine sızmış fetöcü teröristler tarafından parti içinde ki geleceğimin önüne geçilmiş ve dolaylı yollarla beni parti içinde bitirmeye çalışmışlardı. Benim gibi binlerce insan maalesef bu süreçte ya partiden uzaklaştırıldı ya da susturuldu. Bildiğiniz gibi bu terör örgütünün en büyük kalesi Türk Silahlı Kuvvetleri değil Emniyet Teşkilatı’dır. Emniyet içinde ki yapılanma çok korkunç ve çok daha büyük bir tehlike içermektedir.

BEŞENK: Sizce Darbe tehlikesi geçti mi?

BAŞASLAN: Hayır, kesinlikle bu tehlike devam etmekte, yukarıda da belirttiğim gibi emniyet teşkilatı hala temizlenmedi ve bu teşkilat başbakanımızın, bakanlarımızın ve vekillerimizin güvenliğini sağlamakta, en yakınında bulunmakta. Böylesine virüs gibi içimize yayılmış bir örgütün 50 bin kişinin görevden alınması yada göz altına alınması ile bitecek gibi değildir, eğer öyle düşünürsek bu hainleri basite indirgemiş oluruz ve rehavete kapılırsak bu bizim için 15 Temmuz’dan çok daha acı sonuçlar doğurabilir. Bu hataya düşmemek için birlik içinde olmalı ve Sayın Cumhurbaşkanımızı bu terör örgütüne karşı can siper korumalıyız.

BEŞENK: Darbe girişimi sonrası çizilen rota konusunda düşünceleriniz nelerdir?

BAŞASLAN: Her şerde bir hayır var demiş atalarımız, çok doğru ve yerinde bir laf, ayrıca bu ata sözümüz günümüz Türkiye’sini çok iyi anlatmakta. Bu darbe girişimi sayesinde halkımız birlik ve beraberliğini pekiştirdi, Çanakkale ruhunu tekrardan aşıladı bize, bu kadar kutuplaşma yapılmaya çalışılırken herkes kucaklaştı ve birlik oldu. Ana muhalefet ve muhalefet partileri bir araya geldi tabanları ortak hareket etmeye başladı ama şimdi HDP neden bu birlikte değil diye sorabilirsiniz. Ben açıkçası HDP’nin darbe karşıtı söylemlerini hiç samimi bulmadım, birde bu yetmezmiş gibi PKK eylemlerini artırdı, sen bunları yaparken ve sessiz kalırken seni yeni kapı meydanına davet etmek olmazdı.

Birde CHP faktörü var ve ben açıkçası CHP yetkililerini de samimi bulmuyorum Allah korusun darbe girişimi başarılı olsaydı acaba söylemleri nasıl olurdu bir düşünün isterseniz. Umarım ben yanılıyorumdur ve Sayın Kılıçdaroğlu beni utandırır. Halk bu zorlu süreçte bazı konulardan şikayetçi ve yapılan ihbarların sonuçsuz kaldığını dile getirmekte, bu da bize gösteriyor ki emniyet güçlerinde ki paralel yapı hala varlığını korumakta. Bu durum derhal düzeltilmeli çünkü sağımız, solumuz hain kaynıyor ve bu hainler ellerini kollarını sallayarak yürüyorlar. Herkesin es geçtiği bir konu var ki akıllara zarar, darbeci bu hainlerin büyük bir çoğunluğu neden İzmir ve Antalya çevresinde yakalandı, kimse bu sorunun üstüne gitmiyor. Bu hainler Antalya ve İzmir’e kaçıyorsa bunun nedeni yurt dışına kaçmak için deniz yolunu kullanacakları anlamına gelmez, buralarda olmalarının tek bir anlamı vardır o da bu hainlerin iki ilimizde güvendikleri insanların fazla olmasından ve daha korunaklı olmasından kaynaklanır. Antalya ve İzmir illeri iyi ele alınıp bu iki ilimizde ki Fetöcüler derhal temizlenmelidir, çünkü bu iki ilimizde ki fetö yapılanmaları çok ciddi seviyelerde.

BEŞENK: Hükümet içinde Fetöcü var mı, neler yapılmalı?

Başaslan: Maalesef parti içinde kendini gizlemiş birçok hain mevcut, gerek il, ilçe teşkilatlarında gerekse genel merkez ve hükümet içinde kendini profesyonelce gizlemiş birçok isim mevcut. Bu isimleri temizlemek içinde il başkanlarına yetki verildi ama il başkanlarının fetöye hizmet etmediğini nerden anlayacağız. Hükümet içinde bile bazı isimlerin bu yapıya hizmet ettiklerini düşünüyorum, hatta ve hatta hala Sayın Erdoğan’ın yakınında bazı isimlerin olduğuna ve bu insanların hala büyük tehdit oluşturduğuna inanıyorum. Darbe girişiminden 3 ay önce yazdığım bir yazımda gerek saray içinde gerekse meclis içinde bulunan fetöcülere değinmiştim hala da bu iddiamın arkasındayım ve temizlendiklerini düşünmüyorum. Parti içinde derhal öze dönülmeli ve başka partilerden devşirme olarak gelenler iyice irdelenmeli, hatta tüm kadrolar yeniden yapılandırılmalı ve öz evlatlara, genç isimlere yer verilmeli. Parti yönetimleri ihtiyar heyetlerinden kurtarılmalı, yönetimde olan isimler tüm istihbarat birimlerince mercek altına alınmalıdır. Birde çok ince bir çizgi var fetöcüler ikiye ayrılmakta birincisi terörist başı Gülen’e biat edenler diğeri ise biat etmeyip sadece menfaati ölçüsünde onlarla çalışan ve onlara rant kazandıranlar. Biz şimdi birinci kısımdakilere yoğunlaştık ama biat etmeyip onlara rant kazandıranları gözümüzden kaçırıyoruz. Birde komik olan bir durum daha var, o da meydanlarda boy gösteren fetöcüler, bu güne kadar fetö destekçisi olan ve Ak partili kardeşlerimizi dışlayan bu isimler, meydanlarda en ön saftalar, bu isimler ne kadar samimi, ne kadar dürüst sorarım size! Darbe girişimi başarılı olsaydı bu isimler acaba darbeye karşı gelecekler miydi? On binlerce kadro boşaldı ve bu kadrolar dolmak zorunda, ama hala bu kadrolar için kpss şartı aranmakta, biz demiyor muyduk, fetö kpss için ösym den soruları çaldı e ne değişti de şimdi yeni atamalar için kpss puan şartı arıyoruz, yeni atanacak memurların fetöcü olmadığını nerden bileceğiz, görevden alınan hakim ve savcılar için stajyer hakim ve savcılar atanacak diyoruz stajyer hakim ve savcıların içinde fetöcü yok mu? Alın partiye kayıtlı gençlerin il ve ilçelerden dökümlerini ve inceleyin sonrada bu işsiz gençleri yerleştirin birimlere, vasfına uygun ve sicili temiz insanlar ile doldurun bu boşlukları. Birde diğer partili gençlerden de fetö ile bağlantısı olmayanları değerlendirin. Neden kpss şartı arıyorsunuz.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2016, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER