Başarılı Bürokrat Biten'e Yeni Görev

HABER: AHMET BEŞENK Daha önceki dönemlerde Ak Parti Diyarbakır listesinden Milletvekili adayı olarak gösterilen Doktor Aziz Alper Biten Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına atanarak çok önemli bir görevi icra etmek üzere görevlendirildi.

Başarılı Bürokrat Biten'e Yeni Görev

 Uzun yıllardan beri Sağlık Bakanlığında çeşitli kademelerde görev yapan başarılı bürokratlardan Dr. Aziz Alper Biten’in Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı olarak atanması sağlık camiasında sevinçle karşılandı. 7 Haziran 2015 seçimlerinde AK Parti’den Diyarbakır’da milletvekili aday adayı ve 1 Kasım 2015 seçimlerinde ise 10. Sıra milletvekili adayı olan Dr. Aziz Alper Biten’in Genel Müdür yardımcısı olması seçim bölgesinde de memnuniyet uyandırdı.

 

1982 yılında Diyarbakır Bismil İlçesinde doğan Dr. Aziz Alper Biten Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Sağlık Kurumları İşletmeciliği alanında yüksek lisans yapan Dr. Aziz Alper Biten, Sağlık Bakanlığının personel istihdamı, planlaması ve atamalarına ilişkin yenilikçi projelere imza attı ve Dünya Sağlık Örgütüyle proje çalışmalarında bulundu.

 

illeri seviye İngilizce, orta seviye Arapça da bilen, tecrübeli bir bürokrat olan Dr. Aziz Alper Biten, bugüne kadar sorumlu hekimlik, sağlık grup başkanlığı, T.C. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünde Koordinatörlük, Bakan Yardımcılığı Danışmanlığı, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı, Bakan Danışmanlığı, Ankara 2. Bölge Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanlığı gibi idari görevlerde hizmet odaklı çalıştı.

"Türkiye Kronik Hava Yolu Hastalıkları Önleme ve Kontrol Programı" basılı yayınına katkıda bulunan Dr. Biten, "Sağlıkta İnsan Kaynakları 2023 Vizyonu" basılı yayınında denetleyici olarak görev aldı. 

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2017, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER