‘BAŞKA DİYARBAKIR YOK'

AHMET BEŞENK “Birçok kişi, doğduğu bu kadim şehri, memleketini terk ediyor. Yatırımlarını alıp batıya kayıyor. Biz öyle olmadık, olmayacağız. Yatırımlarımızı ısrarla Diyarbakır’a yapmaya devam edeceği. Başka Diyarbakır yok” diye konuşuyor Eğitimci Hamit Canseven. Hiçbir teşvik almadan ve kredi kullanmadan Diyarbakır’a 3.5 Milyon TL yatırım yaparak örnek bir özel okul yapan Esen - Fen Koleji, Eğitim kampusu kurucu müdürü Hamit Canseven, önümüzdeki yıl da 4 Milyon Dolarlık bir yatırımı hedefliyor. Yeni açtığı eğitim kampusun de yüzme havuzu, çim saha, binicilik, botanik bahçe, oyun alanı ve koşu parkuru gibi birçok yeniliğe yer verdi. Samimi bir atmosferde gerçekleştirdiğimiz ve temel de eğitim kalitesinin irdelendiği o röportajdan bazı başlıklar:

‘BAŞKA DİYARBAKIR YOK'

 BEŞENK: Diyarbakır özellikle yatırım noktasında ciddi dış göçe maruz kalan bir il oldu. Bu noktada göçe karşılık Diyarbakır da yatırımlarınıza hız verdini. Neden?

 

CANSEVEN: Başka bir Diyarbakır var mı sevgili kardeşim! Yok. Ben bu şehrin yerlisiyim. Başka bir ile yatırım yapmak yerine doğduğum, büyüdüğüm bu kadim ata, baba topraklarımıza, bilgimizi, birikimimizi, maddiyatımızı, hayatımızı sunmayı daha doğru buluyorum. Tabi işin siyasi boyutunda yaşanan olumsuzluklar sadece ticari boyutta değil birçok sektörde yaşamı sekteye uğrattı. Bazı iş adalarımız bu memleketten giderken bizler hatırı sayılır bir yatırım yaptık. Şu anda Esen – Fen kampusu adı altında faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Nasibimizde, kısmetimizde ne var ise onu kendi memleketimizde göreceğiz. Bizde başka iş adamlarımız gibi yatırımımızı başka yerde yapabilirdik ama benim memleketimin insanları, çalışmaya ihtiyacı olanları nereye gidecek? Biz O iyi insanlar atlarına binip gittiler dedirtmeyeceğiz. Burası bizim şehrimiz ve bu kentimize ne olursa olsun yatırım yapmaya devam edeceğiz.

 

BEŞENK: Şu anda ortalama maliyeti 3.5 Milyon lira olan bir yatırım gerçekleştirdiniz. Bu rakamın ne kadarı destek veya kredi?

 

CANSEVEN: Şu an gerçekleştirdiğimiz Kampus çalışmamızda ve diğer yatırımlarımız da bir kuruş devlet desteği kullanmadık. İmkanlarımız el verdiğince, kendi öz sermayemizle, ticaretimizle, piyasa gücümüzle bu işi yapmaya çalışıyoruz.

 

BEŞENK: Şu anki çalışmalarınız eğitim anlamında ortaokul düzeyine kadar. Lise anlamında da çalışmalarınız olacak mı?

 

CANSEVEN: Şu anki kampusumuz Ana, ilk ve ortaokul olmak üzere faaliyet gösteriyor. Toplam alanımız 10 Bin 840 Metrekare, bu alanımızın hemen yanı başında 6 Bin metrekarelik bir alan aha var. Bu alan ile ilgili anlaşmalarımızı yapmamız halinde önümüzdeki yıl temelini atabileceğimiz ve 11 ayda faaliyete sokabileceğimiz, Diyarbakır’ın en büyük eksiği olan özel yatılı fen lisesini hayata geçirme planımız mevcut. Bu lisemizin bizlere maliyeti ise 4 Milyon Dolar olacak.

 

BEŞENK: Kampusunuzu ilin dışında yapmanızdaki amaç ne?

 

CANSEVEN: Aslında bu bölgemiz ilimizin dışı değil. Seyran tepe diye adlandırılan bölgemizden 2.7 kilometre uzaklıkta, kısmen ormanlık diyebileceğimiz, doğa ile iç içe bir alan. Burayı tercih etmemizdeki amaç ise anayola biraz mesafeli, şehrin ve araçların gürültüsünden, tozundan, dumanından uzak, dikkat dağınıklılığına meyil vermeyecek bir bölge seçtik. Bizim için önemli olan eğitimin kalitesi. Mevcutta öğrencilerimizin taşınması noktasında eksiksiz bir servis hizmetimiz de eğitim ve öğretim sezonunun başlaması ile başlayacak. Öğrencilerimiz ve kentimiz bizler için çok önemlidir. Çünkü başka Diyarbakır yok.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2016, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER