BEN VALİ YARDIMCISI DEDİ VE…

HABER: AHMET BEŞENK Henüz kimlikleri tespit edilemeyen kişi veya kişiler düzenledikleri sahte evrakla 3 Aralık dünya engelliler gününde engellilerin adını kullanarak kentin sosyo-ekonomik biçimine yön veren, çalışmaları ile kitleleri dizayn eden Diyarbakır’da ki çok ayıda STK, iş adamı ve temsilciyi vali yardımcısı sıfatı kullanarak dolandırdıkları ortaya çıktı. Düzenledikleri sahte evrakı öncelikle watshap üzerinden kurbanlarına gönderen profesyonel dolandırıcılar daha sonra gözlerine kestirdikleri kurbanlarına kendilerini il vali yardımcısı olarak tanıttırarak banka hesaplarına yüklü miktarda para yatırtarak hayali akülü tekerlekli sandalye aldırdılar. Gerçek vali yardımcısı ise İzmir’de açılan fuarda Diyarbakır’ın tanıtılması için yoğun mesai sarf ediyordu. Evrakta belirtilen banka hesabına 16 Bin TL yatırdıklarını, bunu haber vermek için ilgili vali yardımcısını aradığını belirten Sur Sider dernek başkanı Şükran Yılmaz, vali yardımcısının kendilerine ‘Sizde mi dolandırıldınız’ dediğinde dolandırıldıklarını anladığını ve başından kaynar suların döküldüğünü aktardı. Diyarbakır’da tarihe geçen dolandırıcılık vakası ile ilgili çok kişinin susarak dolandırıldığının duyulmasının istenmediği kaydedilirken dolandırılanlardan bazılarının ise adli birimlere giderek suç duyurusunda bulundukları öğrenildi. Konu ile ilgili hala resmi bir açıklama ise yapılmadı.

BEN VALİ YARDIMCISI DEDİ VE…

 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Diyarbakır’da büyük bir dolandırıcılık olayı gerçekleşti. Diyarbakır’da önde gelen ve her fırsatta ekranlarda yer alan birçok STK, iş dünyasının tanınmışları, yetkili ve bürokratın dolandırıldığı iddia edildi.

İddiaya göre henüz tespit edilmeyen kişi veya kişiler tarafından önde gelen şahıslara whatshap üzerinden bir belge gönderildi.  il valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, Bağlar İlçe Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, ve İldeki STK’ların bir araya gelerek karar alındığı yönünde yine İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun elektronik imzası olduğu iddia edilen bir imza eklenerek yazı gönderildi.

Yazının ulaştığı kurbanlar daha sonra il vali yardımcısının adı kullanılarak teker, teker arandı ve 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebeti ile gönderilen evrakta yer alan hesap numarasına akülü tekerlekli sandalye alınması için para yatırılması yönünde telkinlerde bulunuldu. Telkinler üzerine çok sayıda kişinin valilik makamını duyar duymaz yüklü miktarlarda para aktardıkları iddia edildi.

Akıllara ziyan dolandırıcılık olayında şehrin önde gelenlerinin ve kitlelere yön veren insanların dolandırılmış olması şaşkınlık yaratırken, çok sayıda kişi de devleti bürokratlarının, özellikle de valisinin böyle bir evraka imza atmayacağını herkesin bilmesine karşın STK, iş dünyası ve daha birçok kesimin nasıl kandığına anlam veremediklerini dile getirdi.

 

Dillere destan dolandırıcılık olayını sosyal medya hesabından paylaşan ve dolandırılması muhtemel çok kişiyi de uyaran Sur Sider İş Adamları Dernek başkanı Şükran Yılmaz, kurulan tezgaha nasıl düştüklerini ise şöyle anlatıyor: “Vali yardımcısı adına watshaptan bana bir evrak gönderildi. Evrağı inceledim ve günün de anlam ve önemine binaen makul karşıladım. Daha sonra vali yardımcısı …. Beyan eden şahıs bu önemli gün münasebeti ile bizimde dernek olarak 4 akülü araçç almamızı istediler. Bende engelli bir çocuğun ablası olarak sevaptır diyerek yönetim kurulumuzdan Ramazan Dere beyden 16 bir TL verilen hesaba yatırmasını istedim. Ramazan bey bu parayı hesaba yatırdı ve bende vali yardımcısı olarak kendini tanıtan kişiyi arayarak parayı yatırdığımızı beyan ettim. Ardından tekrar şahsımı arayarak fazladan 3 akülü tekerlekli sandalyenin ellerinde kaldığını beyan ederek bu 3 sandalyeyi de almamızı istedi. Bende paramızın sadece bu kadar olduğunu belirterek alamayacağımızı söyledim. Daha sonra yine aynı numarayı aradım ve cevap vermedi. Bir sonraki gün ziyarete gittik ve vali yardımcısının kapısının kapalı olduğunu gördük. Görevliler vali yardımcısının İzmir’de gerçekleştirilen Fuarda bulunduğunu beyan etti. Bizde kendisi ile bugün için randevumuzun olduğunu beyan ettik. Daha sonra gerçek vali yardımcısını aradığımızda ‘Sizde mi dolandırıldınız?’ deyince kendimize geldik. Vakit kaybetmeden suç duyurusunda bulunduk.” Dedi.

Çok sayıda kişinin dolandırıldığı olayla ilgili olarak Sur Sider Başkanı Şükran Yılmaz’ın adli birimlere suç duyurusunda bulunduğu da öğrenilirken şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı. 

Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2018, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER