BİR GARİPLİK VAR SANKİ

HABER: AHMET BEŞENK Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi, İstasyon kavşağı olarak adlandırılan bölgede Sümer Cami ile Tren garını birleştiren ana yol üzerindeki yaya geçidi ve mimari yapısı akıllara ziyan.

BİR GARİPLİK VAR SANKİ

 Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi, İstasyon kavşağında bulunan yaya yolu görenleri önce hayretler içine sokuyor, sonra da mantık bunun neresinde dedirtiyor. Mimarının veya mühendisinin merak edildiği yaya yolunun hangi gerekçelerle bu şekilde yapıldığını merak eden vatandaşlar : “Burada bir yaya yolu açımlık istenmiş bu güzel bir düşünce fakat yaya çizgilerinin yaya yol ile paralel yapılması yerine tümsekli yola yapılması, ayrıca trafik ışıklarının gerisinde olması çok mantıksız. Çünkü yayalar için geçiş yolu daha aşağıda yapılmış. Mevcutta şimdiki yaya yolundan engelli vatandaşlarımıza sakın geçmeyin, ne haliniz varsa görün der gibi bir resim görünüyor. Böyle saçma bir proje nasıl düşünülmüş, nasıl hayata geçirilmiş ve nasıl olurda yıllardır düzeltilmesi için bir çaba gösterilmemiş diye merak ediyoruz. Bu işte bir terslik olmalı.” Diyerek alaycı yorumlarda bulundular.

 

Bir başka vatandaş ise yıllardan beridir aynı yolu kullandığına dikkat çekerek : “Bu yolu sürekli kullanır eski sebze haline giderim. Kaç yıl oldu buradaki manzara aynı. Yaya trafik ışıklarını görmeden nasıl karşıdan karşıya geçecek? Engeli bir vatandaş yaya geçidini kullandığı taktirde ortada kalır, yayalar için ayrılmış bölgeyi de araçlar durduğu için kullanamıyor. Bu kadar büyük bir hata yıllardır nasıl olurda görmezden gelinir.” Diyerek tepkisini ortaya koydu,

 

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2017, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER