‘BİRÇOK STK SAMİMİ DEĞİL’

15 Temmuz Darbe girişimi öncesi ve sonrasını Vizyon 2071 Gençlik Derneği Diyarbakır şube Başkanı Hakan Altındağ ile birlikte değerlendirdik. Altındağ, hatırı sayılır bir oranda FETÖ mensubunun yakalandığını belirtirken, birçok Sivil Toplum Kuruluşunun ise samimi olmadığını gündeme getirdi. İşte o röportajdan bazı başlıklar:

‘BİRÇOK STK SAMİMİ DEĞİL’

 ÖZDEMİR: 15 Temmuz Tarihinde bir darbe girişimi atlatıldı, hemen ardından da FETÖ’ye yönelik operasyonlar düzenlendi. Yapılan operasyonlara yönelik bakış açınızı alabilir miyiz?

 

ALTINDAĞ: 15 Temmuz tarihinde yapılmak istenen darbe girişimi çok şükür ki hain kesimlerin olmasını istediği şekilde olmadı. Bence hükümetimiz tarafından yapılan operasyonel faaliyetler geç kalınmış bir çalışmaydı. Daha önce yapılması gereken operasyonların ve alınması gereken önlemlere geç kalındığına inanıyorum. Nihayetinde 17–25 Aralık öncesi ve sonrası bunun sinyalleri veriliyordu, ciddi şekilde hazırlıkların olduğu görülüyordu ve en alttan en üste kadar hazırlıkların yapıldığı belliydi. Şükürler olsun ki halkımız darbelere karşı artık güç birliği ile tek yumruk olmayı biliyor. Şu an tehlike atlatıldı mı? Bence atlatılmadı, çünkü gizli odakların Türkiye üzerinde oynadığı oyunlar süratle devam ediyor. 15 Temmuz sonrası darbe mitinglerine katıldık, açıkça safımızı gösterdi. Bu darbeciler yaptıkları ihanetlerle ülkemizi bölebileceklerini düşündüler ama şu anda inanıyorum ki artık böylesi bir mantığın yaşam bulamayacağına ve ülkemizi bölemeyeceklerini anladılar.

 

ÖZDEMİR: Yapılan açıklamalarda ikinci bir darbe girişiminin olabileceği yönünde bilgiler var?

 

ALTINDAĞ: Şöyle ki bir işe kalkışmışsın, Muaffak olamamışsın, yerinde oturmazsın, yeni girişimlerde mutlaka bulunulur ki bunlarda şu anda öyle bir düşünce içersindeler ama halkın Sayın Cumhurbaşkanımızın tarafında olması, bir anda sokakları ele geçirmesi Türkiye’nin gücünün de ne denli büyük olduğunu bütün dünyaya gösterdi.

 

ÖZDEMİR: Sayın Cumhurbaşkanının ikinci girişimin olabileceği yönündeki uyarısı hala darbecilerin etkilerini de ortaya koydu. Bunca yapılan operasyon ve alınanlardan sonra darbecilerin gücü ne ölçüde?

 

ALTINDAĞ: Bence ciddi oranda güç kaybı yaşadılar. Elbette ki kilit noktaları var, hala kendini çok iyi gizleyenler var ama artık güçlü değiller. Sonuçta bu bir terör örgütü ve onlarında mutlaka hücre evleri vardır. Tabi bu terör örgütüne destek veren birçok Avrupa ülkesi var ki bunları teker, teker görüyoruz. Bu örgütün yüzde 90’lık kesimi imha edildi geriye ise yüzde 10’luk bir dilimleri kaldı. Bunlarda darbe girişiminde bulunmaz bence ama farklı şekillerde ülkeyi karıştırmak için çaba sarf edecekler. Ne yaparlarsa yapsınlar asla Muaffak olamayacaklar.

 

ÖZDEMİR: Vizyon 2071 Gençlik derneği bu arar suskun. Neden?

 

ALTINDAĞ: Çalışmalarımız devam ediyor aslında fakat gelin görün ki bu süreçte dillendirmeyi doğru bulmadık.

 

ÖZDEMİR: Demokrasi mitinglerinin sona ermesi ile birlikte birçok STK sessizliğe büründü, neden acaba?

 

ALTINDAĞ: Tamamı olmasa bile çoğunluğu doğrudur sessizliğe büründü. Bana göre bu samimiyetsizliktir. Demokrasi mitinglerine gelip 3–5 bayrak sallamak, ondan sonra gövde gösterisi yapmak, ‘bende varım, ben FETÖ’cü değilim’ mesajını verip kaybolmak düşündürücü. Devlet kimin FETÖ’cü olup, olmadığını iyi biliyor, orda tüm STK’ları söylemiyorum ama birçoğu içlerindeki samimiyetsizliği görüyorum. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2016, 18:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER