‘BU AŞAĞILIK AKLIN NE MAL OLDUĞUNU!…’

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Eski AB Bakanı Eğemen Bağış, Gazeteci, yazar Tuna Öztunç, Hukukçu, yazar Aydoğan Ahıakın ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Onur Erim Erdemliler Hareketi Diyarbakır Temsilcisi Atilla Kaymaz ve Ak Ocaklar Diyarbakır temsilcisi Hamit Canseven’in konukları olarak Cumhurbaşkanlığı ve Yeni anayasa sistemi konulu bir konferans vermek için davetli olarak Diyarbakır’a geldiler. Konferans öncesi mikrofonlarımıza özel açıklamalarda bulunan Eğemen Bağış, Avrupa’15 Temmuz’da resmen suçüstü yapıldığını dile getirerek: “Çok net bir şekilde yakalandılar. Hele 15 Temmuz’da ki hal ve hareketleri bu aşağılık aklın ne mal olduğunu bütün dünyaya göstermiş oldu.” Dedi.

‘BU AŞAĞILIK AKLIN NE MAL OLDUĞUNU!…’

 Diyarbakır’a gelen Eğemen Bağış ve yanındakiler ilk olarak polis haftası münasebeti ile Diyarbakır – Elazığ karayolu üzerinde görev yapan polis memurlarına karanfiller vererek günlerini kutladılar.

 

Ergani ilinde de verilecek olan konferans öncesi Eğemen Bağış Öz Diyarbakır Gazetesi mikrofonuna özel açıklamalarda bulundu. 

 

‘KILIÇDAROĞLU’NUN YERİNE CEM YILMAZ OLSA DAHA FAZLA OY ALIR’

Kamuoyu tarafından irdelenen ve hatta propagandalara bile malzeme olan ; ‘Başkanlık sisteminin gelmesinin ardından Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın olmadığı bir sistemde velev ki CHP veya kötü niyetli bir kişinin Başkanlığa gelmesi halinde neler olur? İnsanlar bunun bir bakıma felaket olduğunu düşünüyor’ yönündeki soruya karşılık Eğemen Bağış yanıt verdi. Bağış şunları kaydetti: “Kemal Kılıçtaroğlu’nun Başkan olabilme şansı yoktu. 16 Nisan’da evet oyu çıktıktan sonra Türkiye’de ne Kemal Kılıçtaroğlu,  ne Ahmet Necdet Sezer nede Kenan Evren modelinde, halkın değerlerinden kopuk olan birinin iktidarı ele geçirme şansı yok. Bakın, size farklı gelecek belki ama bugünkü sistemde CHP’nin iktidar olma umudu yoktur ama yeni sistemde CHP’nin iktidar olma umudu olabilir, doğru bir adayla, Kılıçtaroğlu gibi biriyle olamazlar. Bugün Cem Yılmaz’ı koysalar insanları güldürdüğü için Kılıçtaroğlu’ndan fazla oy alır. Sezen aksu’yu aday gösterseler insanların duygularına hitap ettiği için Kılıçtaroğlu’ndan çok daha fazla oy alır ama siyasetçiler içerisinde Sayın Recep Tayip Erdoğan’la rekabet edecek kapasitede ben kimseyi göremiyorum. Peki, Cumhurbaşkanımızdan sonra ne olacak? Tabi ki oda bir fani, tıpkı siz gibi, ben gibi ama kesin olan bir şey daha var ki 16 Nisan’dan sonra vatandaşlarımız evet derse, halkın en az yüzde 51’inin desteğini, güvenini, oyunu almadan, bir daha kimse iktidar olamayacak. Yani normal şartlarda apartman yöneticisi dahi seçilemeyecek Ahmet Necdet Sezer’i sadece Bülent Ecevit’i kafakola aldığı için gelip 7 yıllığına seçildi ama geldi 8 yıl Cumhurbaşkanlığı yaptı ki anayasayı ihlal etti ve orayı resmen gasp etti, artık bir daha böyle bir şey olmayacak. Vatandaş kimi isterse onu Cumhurbaşkanı yapacak, onun ekibini göreve getirecek, oda işini iyi yaparsa 5 yıl sonra yeniden seçilecek, onu da yapamazsa vatandaş sandıkta gönderecek ve kendi sevdiği, tercih ettiğini seçecek.” Dedi.

 

‘BU AŞAĞILIK AKLIN NE MAL OLDUĞUNU BÜTÜN DÜNYA GÖRDÜ’

Bir başka soru ise şu oldu; ‘Uzun yıllar AB bakanlığı yaptınız, bu ülkeleri de çok yakından tanıyorsunuz. Bu tanımlamadan yola çıkarsak haçlı ittifakı kendini tam anlamı ile deşifre etti mi, ya da yeni oyunların hazırlığı içindeler mi?’. Bu soru karşısında Eski AB Bakanı Eğemen Bağış şu cevabı verdi: “Çok net bir şekilde yakalandılar. Hele 15 Temmuz’da ki hal ve hareketleri bu aşağılık aklın ne mal olduğunu bütün dünyaya göstermiş oldu ama bunların başarılı olmaması için bizim adeta fitne mıknatısı gibi çalışan bu sistemden kurtulmamız lazım. Cumhuriyet tarihi boyunca bütün Cumhurbaşkanları, bütün Başbakanlarla sürtüşme yaşamıştır, Atatürk ile İnönü’de yaşamıştır, Erdoğan ile Davutoğlu’da yaşamıştır. Bu çok başlılığı ortadan kaldırmak için bizim istikrarı anayasal güvence altına almamız lazım. 16 Nisan’da inşallah bunu yapmış olacağız, hiçbir ittifak Türkiye üzerine oyun oynayamayacak, tuzak kuramayacak.” Dedi.  

 

“EVET OYLARI YÜZDE 65’LERE DOĞRU HIZLA İLERLİYOR”
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın hayatında Siirt’in çok önemli bir yere sahip olduğuna değinen Bağış, şöyle devam etti: “Siirt’ten evlenip Siirt’ten şiir okuyup Siirt’teki şiir yüzünden hapis yatıp sonra Siirt’ten milletvekili seçilerek Başbakan olduğu için Türkiye genelinde yüzde 56,56 ile evet çıkacağını bekliyordum, ama tüm bu illeri geziyorum görüyorum, bu iş Siirt’ten Van’a doğru kayıyor, inşallah yüzde 65’e doğru hızla ilerliyoruz. Çünkü vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu hayır çıkmasının zaten durgun olan ekonomik piyasaları iyice kilitleyeceğini ve ekonomik ve siyasi buhranlarla karşı karşıya kalacağımızı gözlemliyorlar. Huzur için, istikrar için, ekonomik büyüme için güçlü bir millet ve güçlü bir devlet yapısına kavuşabilmemiz için 16 Nisan’da hep beraber evet oylarını patlatacağımıza ben inanıyorum. Şimdiden ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. Bu Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden bir olmasını sağlayacaktır. Türkiye’nin terörle mücadelesinde, gerek PKK’ya karşı gerek FETÖ’ye karşı gerek DHKP-C gerekse IŞİD’e karşı mücadelesinde çok önemli başarılar elde etmesini sağlayacaktır. Bölgemize de huzur getirecektir, kardeşlik getirecektir.” Dedi.

“MUŞ’TAN BURAYA KARAYOLU İLE GELDİM”
Tüm uyarılara rağmen, yakın çalışma arkadaşlarının tedirginliklerine rağmen Muş’tan Diyarbakır’a kadar karayolu ile geldiğine değinen Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü: “En ufak bir olay yaşamadık. Hamdolsun, devlet ülkenin her karış toprağında olduğu gibi buralara da hakim, artık terörün esemesi okunmuyor, artık buralarda vatandaşlarımız huzur içerisinde Silvan’dan da geçtik, Malabadi’den de geçtik. Artık vatandaşlarımız devletine güveniyor, devleti ile beraber. Herkes bu ülkede tek bayrak altında tek devletin yönetiminde huzur içerisinde milletçe yaşamak istiyor. Bu güzel günleri kaybetmek istemeyeceğimiz inancıyla 16 Nisan’da da özellikle bu bölgenin evet oyuna yükleneceğine inanıyorum. Çünkü ana muhalefet partimizin maalesef algı operasyonları ile vatandaşların kafasını karıştırmaya çalıştığı bir dönemde vatandaşımız neyin ne olduğunun farkında. Kimsenin dolduruşuna gelmeyeceği konusunda bize teminat veriyor. İnşallah 16 Nisan’da iyi bir netice alacağımıza inanıyorum.” Dedi.

 

‘YENİ SİTEM EMNİYET SUPABI GİBİ OLACAK.’

Konferans öncesi kısa bir açıklama yapan Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır il Temsilcisi Atilla Kaymaz, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan referandumun önemine değinerek şunları kaydetti: “Konuklarımız düzenlediğimiz konferans için Diyarbakır’dalar. Kentimizde düzenlediğimiz 4. konferansın da amacı daha güçlü bir Türkiye’nin inşası için attığımız adımlardır. Yaptığımız konferansların tümünde ana konumuz yeni anayasa, başkanlık sistemi ve 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağımızın mesajıydı. Burada halkımızı doğru bilgilendirmek amacıyla gerek siyasilerimiz, gerek gazeteci, hukukçu yazarlarımızla halkımız ile buluşturup bu noktada gerçek, net, aydınlatıcı bilgileri paylaşmak, ortada dolayan ve kafa karışıklığına sebep olan mesnetsiz, yalan, yanlış bilgilerin önüne geçmek. Bu süreçte Devlet Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın yanında olduğumuzu da her fırsatta dile getirdik, bugün de dile getiriyoruz. Bu konferansı amacımız Ak Ocaklar İl Başkanı Hamit Canseven ile birlikte amacımızın aynı olduğu platformda birleşerek aynı mesajı tek yürek, tek ses olup güçlü bir şekilde mesajımızı vermekti. Biz bugün 16 Nisan’a odaklanmış durumdayız, bu anlamda evet çıkması için fikslenmiş durumdayız. 16 Nisan’dan sonra da ülkemiz için faydalı olabileceğine inandığımız aktivitelere de aralıksız olarak yer vereceğiz. Vatandaşlarımız Sayın Cumhurbaşkanımıza büyük teveccüh gösteriyor fakat kafalarında da bir soru işareti var, gönül verdiğimiz başkanımız Sayın Erdoğan sonsuza kadar kalmayacak, ya o olmazsa ne olacak yönünde. Bir defa bunu söylemek isterim, Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkan olduğu bir ülkede yaşamak bana nasip olmasın. Bu yüzdendir ki bugün muhalefetinde söylediği şu; Ya Recep Tayip Erdoğan giderse? Bu cümle bile Recep Tayip Erdoğan’ın bu ülkenin hayrına işler yaptığının bir kanıtı. Yeni gelecek olan sistem Sayın Erdoğan’dan sonra biri gelirse bu ülkeyi satmasın, yerle yeksan etmesin, dış güçlere peşkeş çekmesin diye alınan önlemlerdir aslında. Yeni sitem emniyet supabı gibi olacak.” Dedi.

 

‘HERKES AKLINDAKİ SORUYU SORABİLİR’

Ak Ocaklar Diyarbakır İL Başkanı Hamit Canseven de Erdemliler Hareketi ile ortak olarak düzenledikleri konferans aracılığıyla kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi hedeflediklerini kaydederek şunları ifade etti: “Yeni anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili olarak ortaya o kadar absürt, gerçek dışı ve ukalaca iddialar atılıyor ki şaşırmamak, sessiz kalmak mümkün değil. Bu anlamda bu gerçek dışı iddiaların yerine işin uzmanları tarafından doğruların anlatılması için Erdemliler Hareketi Diyarbakır il temsilciliği ile ortak bir konferans düzenledik. Bu konferans aracılığı ile doğruların, tartışılarak halkımıza aktarılması hayati önem arz etmektedir. Konferansımıza eski AB bakanı Eğemen Bağış ve birbirinden değerli konukları davet ettik. Konferansımız bildik aktarım tarzı ile değil soru, cevap şeklinde olacak. Böylece vatandaşlarımızın kafasında yer edinen veya gerçek dışı bilgilerin yerine net ve doğru aktarımlar ile güncellenmesini sağlamaktır.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2017, 14:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kemal Polat
Kemal Polat - 7 yıl Önce

ak ocaklar il başkanı hamit canseven kardeşimi ve erdemliler hareketi başkanı sayın atila beyi tebrik ederim.

SIRADAKİ HABER