BU TABELALAR BOŞUNA MI?

HABER: AHMET BEŞENK Minik öğrencileri emanet ettiğimiz servis şoförlerine bir dokunan bin ah işitiyor. Okul önlerinde kendilerine tabelalar asılarak ayrılan alanlara sivil araçların park etmesinden dolayı sürekli ceza yediklerini dile getiren bervis şoförleri, yetkilileri göreve davet ettiler. Kendilerine tahsis edilen alanlara araçlarını park edemedikleri için sürekli ceza yediklerinin altını çizen servisçiler, yetkililerin konuya el atmalarını talep ettiler.

BU TABELALAR BOŞUNA MI?

 Konuya ilişkin olarak konuşan servis şoföre Mehmet Yakar şunları kaydetti: “Şu anda servis hizmeti verdiğim okulun önünde park yeri bulamadığım için başka bir bölgeye park etmek zorunda kaldım Bu yüzden de sürekli ceza yiyoruz. Bize ait olan ve tahsis edilen park alanlarına diğer sivil araçlar park etmesi neticesi her gün araçlarımız bağlanıyor veya ciddi oranda para cezası alıyoruz. Bize ait olan park yerlerini işgal eden araçlara aslında ceza kesilmesi veya kaldırılması gerekirken bunun yerine biz sürekli cezalandırılıyoruz.” Dedi.

 

Bir başka servis şoförü Ayhan Özdemir ise sürekli ceza yemekten bıktıklarını dile getirerek şunları kaydetti: “Öncelikle bize emanet edilen öğrencilerimizin yaşlarının küçük olmasını hatırlatıyorum. Bizle tahsis bu bölgeler servis için tek yön olarak belirlenmiş, okul önü olduğu için de uyarı levhaları ile sadece servis araçlarının park edileceği duyurusu yapılmasına karşın sivil araçlar rahatlıkla park ederek gidiyorlar. Ne bir cezai müeyyide ile karşılaşıyorlar ne de bize ait olan alanı işgal ettikleri için müdahale edilebiliyor. Bize ait olan yerlere park eden araçlar bu denli rahat hareket edilirken bizlere sürekli cezalar kesiliyor. Daha önce Trafik Şube Müdürü ile yaptığımız toplantılarda konunun vahametini dile getirdik, yardımcı olunacağı söylendi. Bu anlamda ne trafikten ne de Belediyeden bir destek görmedik halen. Talebimiz odur ki, bizlere tahsis edilen alanların kontrolünün yapılması ve bu araçların kaldırılmasıdır. Bu nedenle de ilgili görevlileri göreve davet ediyoruz.” Dedi.

 

Öte yandan Servisçiler oda başkanı Abdullah Temizkan ise yetkili organların tümüne başvuruda bulunmalarına rağmen kayda değer alınmadıklarını ve pasif bir dernek olduklarını vurguladı.  

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2016, 16:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER