BÜYÜK VURGUN

Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde 22 bin litrelik akaryakıt vurgunu yapıldığı ortaya çıktı. Olayla ilgili bir çalışan işten çıkarılırken,Müdür Umut;vurgunu ortaya çıkaran tarafın kendileri olduğunu iddia etti. Saffet AZBAY (Özel Haber)

BÜYÜK VURGUN
 TÜYLER ÜRPERTEN VURGUN

Adı sürekli olarak üsülsüzlüklerle gündeme gelen Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde tüyler ürperten bir vurgun yapıldığı ortaya çıktı. 22 bin litrelik akaryakıt  vurgununda ihmali olan personelle ilgili bilgiler ise çarpıcı.
Olay,kurum içinde yapılan bir ihbar sonucu  ortaya çıktı. Yapılan incelemelerde kullanım yapılmadığı halde 22 bin litrelik akaryakıt kullanımı yapıldığı gibi işlem yapılarak kurumun milyarlarca zarara uğratıldığı tespit edildi.

KİŞİSEL Mİ ORGANİZE OLAY MI?

 Olayda ihmali olduğu öne sürülen ve kurumdaki bir şube müdürünün yakın akrabası olduğu öğrenilen R.A’nin iş akdi feshedildi. R.A’nın hizmet alımı ile işe alındığı ortaya çıkması,”bu kadar önemli ve kritik bir görev nasıl olur da geçici hizmetle çalışan birine teslim edilir?” sorusunu gündeme getirdi. Olayda bireysel bir ihmal olmadığı,aksine organizeli bir vurgun olayı olduğu konuşuluyor.

‘BİZİM ARAŞTIRMAMIZLA ORTAYA ÇIKTI’
Gözlerin çevrildiği Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdüllatif Umut ise olayın kendi araştırmaları sonucunda ortaya çıkarıldığını iddia ederek,ihmali olan kişi hakkında yasal işlem başlatıldığını söyledi. Umut,”Olayı ortaya çıkaran taraf biziz.Tesislerde yıllık olarak kullanılan akaryakıtın denetimi sırasında böyle bir hata yapıldığını tespit ettik. İlgili kişiyi işten çıkarıp hakkında idari ve adli soruşturma başlattık.Kimsenin bunu yapmaya hakkı yok. Buralardaki paralar yetim malı gibidir. Kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Herkes yaptığının cezasını çekecek.” dedi.

SAFFET AZBAY

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER