DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE HER ŞEY İNCELENECEK

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Uzun yıllardan bu yana sıkıntılı ve sancılı söylemlerle sürekli olarak gündeme gelen aynı zamanda gündemi meşgul eden Dicle Üniversitesi, Rektör Talip Gül’ün yoğun mücadelesi sonucu düzelecek umudu vaat ediyor. Rektör Gül’ün talebi ve ısrarı üzerine bu aralar Ankara’dan gelen müfettişleri ağırlıyor. Kendi iç denetçilerinin ve müfettişlerinin de çalıştığı üniversiteye gelen 3 Maliye Bakanlığı Müfettişi başvuru yapmak isteyen ve ihbarda bulunacak olan herkesten bilgileri da alıyorlar, derinlemesine araştırıyorlar. Konuya ilişkin bilgi adlımız Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, özellikle usulsüzlükleri ortaya çıkartmaları için müfettiş talep ettiklerini dile getirdi ve ekledi: “Yıllardır Diş Hastanesini bir medikal firması yönetmiş ve hala devam ediyor, bunu da biliyoruz. Aynı zamanda eski yönetimin 10 Bin TL’ye kiraya verdiği kantinleri biz 100 Bin TL’ye kiraya verdik. Bu ve bunun gibi çok şeyler var.” Diyerek ciddi sıkıntıların belgeleneceğinin mesajını verdi.

DİCLE ÜNİVERSİTESİNDE HER ŞEY İNCELENECEK
 Adı her dönem yolsuzluk, usulsüzlük, ihalelere fesat karıştırma ve adam kayırma konuları ile birlikte FETÖ’nün Kandili olarak anılan Dicle Üniversitesinde bu aralar ciddi hareketlilikler var.

3 Maliye müfettişi bir müddetten beridir Dicle Üniversitesinde dosyaları inceliyor. Özellikle Döner sermaye ve ihale dosyalarını inceleyen müfettişler kimsenin gözünün yaşına bakmayacağa benziyor. 

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül’ün ısrarı üzerine tam yetkilerle donatılmış 3 Maliye Müfettişi Diyarbakır’da bir müddetten beridir çalışma yapıyor.

Müfettişlerin, Dicle Üniversitesinde incelemelerde bulunurken, elinde bilgisi ve belgesi olan herkes bu müfettişleri ziyaret ederek ihbarda bulunabilir.

 

DİŞ HEKİMLİĞİNİ BİR MEDİKAL FİRMASI YÖNETİYORDU’

Rektör Gül, “Geçmişe dönük o kadar çok şey bulduk ki, bizim iç denetçilerimiz altından çıkamadı. Bu nedenle ısrar ederek maliye bakanlığından müfettiş talep ettim.” Sözleriyle geçmiş dönemde ve şimdilerde de uzantıları yaşanan, yaşatılmak istenen konuların varlığından söz etti.

Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül, çok sayıda olumsuzluk karşısında adeta şoke olduklarını da vurgulayarak şu açıklamada bulundu: “Bir sürü şey var

belgeleyemiyoruz. Örneğin geçmişte adam kantinleri 9 Bin 200 TL’ye kiraya vermiş ama biz bu kantini 97 Bin TL’ye kiraya verdik, eski yönetimin 10 Bin TL’ye kiraya verdiği kantini biz 100 Bin TL’ye kiraya verdik, hep böyle ucuz vermişler. Bu ve buna benzer çok fazla şey görünce bir şekilde, aynı zamanda yıllardan beridir Diş hekimliğinde de büyük sorunların olmasından dolayı aynı zamanda Diş Hekimliğini bir medikal firması yönetiyordu. Biz geldiğimiz süreçten sonra da var hala, onu da biliyorum.” Dedi.

 

‘HİÇBİRŞEY KARANLIKTA KALMAYACAK’

Maliye Bakanlığından gelen müfettişleri kendisinin talep ettiğinin altını çizen Rektör Gül, geçmiş yönetimlerin üniversiteyi çok hor kullandıklarını ve uzantılarının hala aynı çalışmalara devam ettiklerini işaret ederek karanlıkta hiçbir sırrın bırakılmayacağının mesajını verdi ve ekledi: “Bu ve bunun gibi durumlar için Maliye Bakanlığından müfettiş istedim ben. Öncesinde bizim iç denetçimiz denetledi, iç denetçimiz hocam ben bunları tek başıma yapamam diyince bende maliye bakanlığından müfettiş istedim. Maliye bakanlığındaki müfettişler yoğun olduğu için vermiyorlardı, sonra 1 müfettiş vereceklerini söylediler ben ısrar edince zor olsa da 3 müfettiş zorda olsa incelemeler için görevlendirdik. Bir toplantı yaparak müfettişlerimizi de bilgilendirdim ve sonuna kadar denetleyecekler. Ne çıkar, ne çıkmaz bilmiyorum ama büyük ihtimalle çok büyük şeyler çıkacak altından. 3 Milyon TL rücu konusunda da talebimiz devam ediyor. Bu parayı eski dekanlardan rücu edeceğiz, kesinlikle bunun telafisi yoktur.



KİM KURUMUN BİR KURUŞUNU YEMİŞSE HESAP VERMELİ

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Müfettişleri bizzat kendisinin çağırdığını ifade ederek, “Maliye müfettişlerini bizzat ben çağırdım. Maliye Bakanlığı, ‘Müfettiş yetersizliği’ nedeniyle Dicle Üniversitesine müfettiş göndermek istemiyordu. Ancak benim uğraşlarım sonucu 3 müfettiş gönderildi. Çalışmalarına başladılar. Kim kurumun bir kuruşunu yemiş ise hesap versin istiyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2017, 19:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER