DİYARBAKIR DAHA BİR MİLLİ OLACAK

HABER ÖZEL:AHMET BEŞENK Geçtiğimiz günlerde gazetemiz tarafından kamuoyuna duyurulan Milli Hokeycilerin Dicle Üniversitesinde değil de başka illerde değerlendirildikleri, okudukları ve aldıkları kupaları oralara götürdüklerini duyuran bir haberi dillendirmiştik. Aradan geçen kısa süre içersinde Diyarbakır Hokey İl Temsilcisi Veysi Koyun ve yönetimi önceki gün Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül ile bir araya gelerek konuyu masaya yatırdılar. Rektör Gül Diyarbakırlı milli sporcuların Diyarbakır’da eğitimlerini tamamlamaları ve hokey sporunun yaygınlaşması için özel itina göstereceği bilgisini verdi. Böylece Diyarbakırlı milli sporcular artık Rektör Talip Gül tarafından özenle takip edilecek.

DİYARBAKIR DAHA BİR MİLLİ OLACAK

 Diyarbakır Hokey İl Temsilcisi Veysi Koyun, çalışma arkadaşları ve Diyarbakır Hokey Antrenörleri önceki gün Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül’ü makamında ziyaret ederek hokey sporu ve hokeyciler hakkında detaylı bilgiler verdiler.

İl Temsilcisi Veysi Koyun, Diyarbakırlı milli sporcuların kendi illerinde değil de başka illerde üniversitelere girerek başarılarını o mecrada değerlendirdiklerini Rektör Gül’e iletti.

Rektör Gül ile bir araya gelen ekip, oldukça sıcak ve ilgili bir atmosferde Diyarbakır da hokeyin yaygınlaşması, gelişmesi ve hokey projeleri hakkında bilgilendirme yaptı. Klasik bir görüşme yerine oldukça ilgili ve alakalı gerçekleşen toplantı sırasında  Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül’ün görüşmede hokey sporu için Dicle Üniversitesi olarak çalışmalara gereken hassasiyeti göstereceği ve her türlü desteği vereceğini mesajını verdiği belirtildi.

Özellikle Diyarbakırlı hokey sporcularının çok başarılı bir grafik çizdiği ve milli takımın gözdeleri olmalarına rağmen 2013 yılından bu yana Dicle Üniversitesi tarafından değerlendirilmediklerine dikkat çeken Diyarbakır Hokey İl Temsilcisi Veysi Koyun, Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül ile yaptıkları istişare sırasında konu ile ilgili kapsamlı bir şekilde bilgilendirme yaptıklarını, Diyarbakır’ın gururu olan milli sporcuların başka şehirlerdeki üniversitelerde değil kendi doğdukları, büyüdükleri topraklardaki üniversite tarafından değerlendirilmelerini istediklerini de aktardıklarını söyledi.

Veysi Koyun Rektör Talip Gül’ün çok sıcak bir şekilde yaklaştığını belirterek şunları kaydetti: “Sayın Rektörümüz öncelikle çok duyarlı ve alakalı bir insan. Kendilerine intikal ettirilen konuları titizlikle ve dikkatle dinleyip, çözüm odaklı hareket ediyor. Bizde ilimizdeki hokey sporu ile ilgili tespitlerimizi, milli sporcularımızın kendi illerinde değil de başka illerde aktivite göstererek başarılarını o üniversitelere kaydırdıklarını belirttik. Bilindiği üzere 2013 yılından bu yana Hokeyciler Dicle Üniversitesi tarafından hiç değerlendirilmiyor, bu ve farklı konuları Sayın Rektörümüzün bilgisine sunduk. Kendisi Milli ve başarılı sporcularımızın değerlendirilmesi için gereken tüm çalışmalara katkı sunacaklarını beyan ettiler. Biz Sayın Rektör Talip Gül beye Üniversitede Hokeyin yaygınlaşması, geliştirilmesi ve projelerimizi aktardık, kendileri de girişimi ortak yapmak adına birlikte hareket etmeyi önerdi. Aslında daha önce 2012 yılına kadar Dicle Üniversitesinde Hokey sporu ile ilgili çalışmalar vardı, sporcular alındılar Beden Eğitimi bölümüne. Ne oldu ise 2012 yılından sonra olan oldu ve Hokeyciler alınmadı. Biz Sayın Rektörümüze de söyledik zaten sporcularımız çok başarılı, şampiyonlukları var, milli sporcularımız başarılarını farklı üniversitelere kazandırıyor diye. Örneğin Batman Üniversitesinde okuyan Diyarbakırlı milli sporcularımız Batman Üniversitesini Türkiye finallerine çıkardılar, Adıyaman ha keza aynı, hani bu çocuklarımızın evlerinde okumaları varken neden oraya gitmesi gereksin? Bu başarıları kendi üniversitemize neden kazandırmayalım! Hem bu çocuklarımız kendi evlerinde olmadıkları için, gurbette yeterli antrenman yapamıyor, beslenemiyor, teknik imkanlara sahip değil ve performans sağlayamıyor. Bu yoklukta bile bu kadar başarı gösterebilen bu çocuklarımız düşünün kendi şehirlerinde nasıl bir performans sağlarlar varın siz düşünün. Bu anlamda Sayın rektörümüzü bilgilendirdik, talepte bulunduk, Bilgilendirmelerimiz karşısında Dicle Üniversitesi Rektörümüz Talip Gül, imkanlar dahilinde elinden gelen tüm imkanları seferber edeceğini belirtti. Birkaç gün önce Hokey Milli Takımı Avrupa’dan geldi ve iki Diyarbakırlı Milli Sporcumuz vardı kadroda ki biri kaptandı. Sayın rektörümüze onların fotoğrafını da göstererek memleket insanının başarılarını göstermenin gururunu yaşadım. Bu çocuklarımızın ellerinde bayrağımız ve kupalarımız vardı ki bu çocuklarımız daha 15 yaşında, liseyi okuyorlar. Yarınki gün BESYO’da ilgili branş olmaması halinde ya çocuklar sporu bırakacak ya da başka illere gidecekler. Bugünün şartlarında bu çocukların diğer illerde yerleri hazır ama niye gitsinler ki, niye kendi memleketlerinde okumasınlar! İşte bunu aktardık.” Dedi.

Ziyaret sonunda Rektör Gül’e Hokey İl Temsilciliği tarafından hokey stiği ve topu hediye etti.

 

Öte yandan Rektör Talip Gül’e resimleri gösterilen 2 Diyarbakır’lı sporcu Türkiye’nin en iyi 12 Hokeycisinden 2’sini oluşturuyor. Milli takım kaptanı olan Hakim taşar ile Ömer Demirtop ise şampiyonanın en iyileri olarak gösterilmişti. Milli takım kaptanı olan Hakim Taşar şampiyonanın gol kralı olmuş ve en iyi oyuncu seçildi. 

Güncelleme Tarihi: 05 Temmuz 2018, 12:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER