Diyarbakır'daki Kovid-19 Rakamları Abartılıyor mu?

Yeni Tip Koronavirüs salgını ile vaka sayısının son günlerde yükselişe geçtiği Diyarbakır'da sosyal medyada tartışılan rakamlar tartışma konusu oldu. Rakamların abartılı olduğunu belirten yetkililer," Vaka sayısı arttı ama iddia edilen rakamlar doğru değil" diyor.

Diyarbakır'daki Kovid-19 Rakamları Abartılıyor mu?

Yeni Tip Koronavirüs salgını ile ilgili sosyal medyada paylaşılan rakamlar Diyarbakırda tartışmaları da beraberinde getirdi.

Vaka sayısında gözle görülür bir artış olduğunu kabul eden yetkililer,ancak bazı kesimler ve sosyal medya platformlarında paylaşılan rakamların gerçekçi olmadığını dile getirdi.

Pandemi hastanesi görevi gören Gazi Yaşargil Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde 160 ve Dicle Üniversitesi Hastanesinde de 30 olmak üzere toplam 190 yatan hasta olduğunu belirten yetkililer,şüphe üzerine karantinaya alınan kişi sayısının da belirtilen rakamın altında seyrettiği bilgisini paylaştı.

Gerçek dışı rakamlar paylaşılmasının kentin ekonomisine ve ticaretine zarar verdiğini belirten yetkililer,Sağlık Bakanlığının paylaştığı verilerin dışındaki verilere itibar edilmemesini istediler.

HABERYİRMİBİR ÖZEL HABERİDİR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER