Diyarbakır Şu anda Türkiye’de Birİnci

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından ülke genelinde başlatılan ’Okuma yazma bilmeyen kalmasın’ seferberliği kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar Diyarbakır’da rekor başvuruya ulaştı. Türkiye’de en çok kursiyerin eğitim gördüğü Diyarbakır, önümüzdeki günlerde Külliyeye davet edilen iller arasında. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan’ın yoğun gayretleri neticesinde 115 Bin okuma yazma bilmeyenin olduğu Diyarbakır’da 66 Bin kişi daha okuma – yazma öğrendi.

Diyarbakır Şu anda Türkiye’de Birİnci

 Diyarbakır’da 2016 yılında gerçekleştirilen nüfus sayımında toplam nüfusu 1 Milyon 673 Bin 119. Devlet İstatistik Enstitüsü ve Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre Diyarbakır genelinde okuma, yazma bilmeyenlerin sayısısın yaklaşık 95 Bin Bayan, 20 Bin Erkek olmak üzere toplam 115 bin kişinin okuma yazma bilmediği ortaya çıktı. Elde edilen rakamı yüzde ile hesaplandığında oldukça büyük bir yüzdenin ortaya çıktığı görülüyor.

 

’66 BİN KURSİYER EĞİTİM ALIYOR’

Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Okuma Yazma seferberliği kapsamında Diyarbakır valililiği Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yoğun mesai sarf edilerek Türkiye rekorunu kırdı. Gerçekleştirilen Okur, yazarlık seferberliğinde Diyarbakır rekorlar kırarken bu gün itibari ile 66 Bin kişinin okuma, yazma kurslarına iştirak ederek eğitim aldıkları belirlendi ve böylece Diyarbakır bir rekor daha kırdı.

 

‘YOĞUN GAYRET SARF ETTİLER’

Nisan ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliğinde Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü rekor sayıya ulaştı. Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun liderliğinde İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan ve  ekibinin olağan üstü gayretleri neticesinde kısa sürede kursiyer sayısı 66 Bin’e yükseldi.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, çok kısa bir sürede hedef olarak belirledikleri 65 Bin çıtasını 66 Bin olarak aştıklarına dikkat çekiyor.

 

‘DİYARBAKIR’DA KÜLLİYEYE DAVET EDİLDİ’

Şehrin en ücra yerlerine kadar giden, çalmadık kapı bırakmayan Diyarbakır Milli Eğitim camiası kursiyer sayısı bakımından Türkiye rekorunu kırarken Külliye’ye davet edilen 10 il arasına da girdi.  Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, elde edilen başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek şunları kaydetti: “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlamış olan Okur – Yazarlık seferberliği kapsamında, Sayın Valimizin de talimatlarıyla startını verdiğimiz çalışmalarımız da 65 Bin kişi çıtasını şu an itibari ile 66 Bin kişinin katılımı ile devam ettiriyoruz, hedeflediğimiz rakamın da üstüne çıkmış bulunuyoruz. Şu anda 10 İlimizi bu kapsamda Külliyeye davet etti, bu iller arasında Diyarbakır’da var.” Dedi.

 

DİYARBAKIR ŞU ANDA TÜRKİYE’DE BİRİNCİ’

Kursiyer sayısı bakımından Türkiye rekoru kıran Diyarbakır’ın Türkiye birinciliğini aldığına da dikkat çeken Aslan: “ Diyarbakır Şu anda okur-yazar kursuna yapılan kayıtlar noktasında Türkiye’de Bir İnci. Yapılan istatistiki çalışmalara göre Diyarbakır’da 95 Bin bayan, 20 Bin de erkek okuma, yazma bilmiyordu. 66 Bin kişi daha kurslar vasıtası ile okuma yazma öğrendi. Amacımız okuma yazma bilmeyen kimsenin kalmaması aslında, bunun içinde çalışmalarımız aralıksız olarak devam edecek. Okuma yazma kursumuz 10 Mayıs tarihinde sona eriyor. Artık Diyarbakırlılar  okullarımıza gelip okuma yazma kurslarına gönüllü olarak kaydedilmek istiyorlar. 20 yaşında da  65 yaşında kursiyerimiz de var. Şehir merkezimizin en ucra  köylerinde dahi bu heyecanı hissedebiliyorsunuz. Engelli bireylerin evlerine gidiyoruz. Okuma yazma önünde hiç bir engeli tanımıyoruz” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER