GİTMEDİK YER BIRAKMAYACAKLAR

HABER : AHMET BEŞENK Yenilenen ve desteklenen araç filoları ile Diyarbakır’da gitmedik nokta bırakmayan ve kentin toplu taşıma ihtiyacının büyük yükünü taşıyan Diyarbakır Otobüs Amirliği, yaptıkları çalışmalarla yetinmeyerek sokak, sokak dolaşarak toplu taşıma araçlarına ihtiyaç duyulan noktaları keşfediyorlar. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Amiri Mehmet Aslan, Diyarbakır’da bulunan tüm noktaların toplu taşıma ihtiyaçlarını karşılamak ve yerinde tespit etmek için halkın hizmetinde olduklarını ifade etti. Aslan ve ekip arkadaşları aynı zamanda en iyi hizmeti sunabilmek adına vatandaşlarla da sürekli irtibat halinde.

GİTMEDİK YER BIRAKMAYACAKLAR
 ‘YERİNDE İNCELİYORLAR’

Diyarbakır’ın kanayan yarası olan ve vatandaşların sürekli tepki gösterdiği ve dile getirdiği ‘Bu semte toplu taşıma araçları neden gelmez?’ serzenişi artık duyulmaz oldu.

Büyükşehir Belediyesi Otobüs Amirliği şehrin tüm noktalarını titizlikle araştırarak nerelere araçların gitmediğini veya talep edilenden az gittiğini yerinde inceleyerek tespit ediyorlar.

 

SOKAK, SOKAK, CADDE, CADDE ARAŞTIRIYORLAR

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Amiri Mehmet Aslan ve Otobüs işletmeleri hareket amiri Samet Baykan bir arada dün de kentin birçok noktasını dolaşarak vatandaşların ulaşım noktasında ne tür talepleri olduğunu birebir kendilerinden alarak ve eksiklikleri yerinde inceleyerek rehabilite çalışmalarının startını verdiler.

 

‘ADIM ATMADIK YER BIRAKMAYACAĞIZ’

Konuya ilişkin olarak sorularımızı yanıtlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Amiri Mehmet Aslan, yapılan tüm hizmetlerin ALLAH için yapıldığını belirterek şunları kaydetti: “Bugün itibari ile şehitlik semtimizin en ücra köşelerinden olan Şehitlik caddemizin sonundayız. Bu bölgede gelişmiş yapılaşma ile birlikte bir de okulumuz var. Şu anda bu noktada bulunmamızın nedeni hem yerleşim alanının hacminin genişlemesi hem de yolcu potansiyelimizin artmasıdır. Şimdi burada yaptığımız yerinde incelemeler neticesinde toplu taşıma noktasında ihtiyaçlarını tespit ediyoruz, burası şehir merkezimize oldukça yakın fakat yeterli araç sirkülasyonunun gerçekleşmediği bir alan. Bu sıkıntıyı sabah itibari ile gidermek için yerinde incelememizi yapıyoruz. Yani araçlarımızın ulaşmadığı hiçbir nokta bırakmamak için kontrollerimizi aralıksız olarak yapıyoruz. Yaptığımız keşif sonrası bölgeye gelen araçların yeterliliğini gözden geçiriyoruz, eksik olan yerlere takviye yapmak sureti ile sıkıntıları gideriyoruz. Şu anda bulunduğumuz nokta olan Şehitlik Caddesine iki aracımız geliyor H2 ve E 7 olmak üzere. Bu araçlarımız yetersiz geldiği için P serisi araçlarımız da artık bu bölgeden yolcu alacak ve gidecekleri en yakın güzergaha kadar kendilerini götürecektir. Böylece bu bölgemizin sıkıntısını çözmüş olacağız.” Dedi.

 

‘EN ÜCRA KÖŞELERE ULAŞIYORUZ’

Diyarbakır’ın en ücra köşelerine kadar ulaşmak için yoğun gayret sarf eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Amiri Mehmet Aslan amaçlarınını şöyle dile getirdi: “Amacımız kentin en ücra köşelerine kadar ulaşmaktır. Vatandaşlarımızın en temel hakkı olan ulaşım haklarını sonuna kadar kullanmalarını sağlamak gayretindeyiz. Hizmet ağımızı köylerimize kadar ulaşım sağlayacak şekilde yayılmış durumdadır. Özellikle vatandaşlarımızın mağdur olduğu bölgelerde ring seferleri yaparak rahatlamalarını sağlıyoruz, tıpkı fis kaya bölgesinde olduğu gibi. İnşallah Diyarbakır’da adım atılmadık hiçbir yer kalmayacak, vatandaşımızın mağdur olduğu hiçbir okta bırakmayacağız.” Dedi.

 

‘KÖYLERİMİZ BİLE RAHATLADI’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Amiri Mehmet Aslan ile birlikte Otobüs işletmeleri hareket amiri Samet Baykan da keşif yaparak hizmet ağının geliştirilmesine katkı sunuyor. Baykan, amaçlarının Diyarbakır halkına en iyi performansı sunmak olduğunu belirterek: “Çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz. Amacımız Şehrimizin tüm sokaklarına, caddelerine toplu taşıma araçlarımızın girmesini sağlamak, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek ve en iyi hizmeti sunmaktır. Öyle ki kentimizin 45–50 kilometre dışında bulunan köylerimizin büyük ölümüne dahi araçlarımız hizmet sunmaktadır. Ulaşım konusunda Diyarbakır’ımızın çere köylerini dahi büyük oranda rahatlatmış durumdayız. Elimizden gelen her türlü biçimde halkımıza hizmet sunmak bizim görevimiz ve şiarımızdır. İnşallah daha iyisini yapacağız ve hizmetlerimizi güzelleştireceğiz.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2017, 18:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER