‘HALK DARBEYİ PÜSKÜRTMÜŞTÜR’

AHMET BEŞENK Anadolu İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi Başkanı Aydın Altaç ile PDY tarafından 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilmek istenen Darbe girişimi ve O HAL konularını konuştuk. İşte o röportajdan bazı başlıklar:

‘HALK DARBEYİ PÜSKÜRTMÜŞTÜR’

 BEŞENK : 15 Temmuz tarihinde PDY tarafından bir darbe girişimi oldu, bu girişimi nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

ALTAÇ: Darbeler Türkiye’ye her zaman zarar verdi, Millet iradesine saygı, demokrasinin temel unsurudur. Yönetim ancak millet tarafından ve sandıkta değiştirilebilir. Yapılmak istenen hain darbe planı Millete çarptı ve yine millet tarafından püskürtüldü. Türkiye Cumhuriyetinin seçilmiş iradesine ket vurmaya çalışan hain Fetö terör örgütünün 15 Temmuz akşamda ki darbe girişimi Allahın izni , Devlet başkanımızın dirayetli duruşu , Başbakanımız ve Hükümetimizin kararlılığı ve milletimizin kahramanca vermiş olduğu birlik ve beraberlik mücadelesi ile çok şükür püskürtülmüştür. Türkiye’yi karanlığa çekmek isteyen bu tür şer odaklar kendi karanlıklarında boğulacaklardır. Bu darbe girişiminde bulunan alçak FETÖ ,ülkede vatandaşa kurşun sıkacak ve kendi meclisini dahi bombalayacak ihanetçilerin var olduğunu göstermiştir. Bizler gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alan bir milletiz ve bunu 15 temmuz akşamı içimizdeki hainlere de , bizi bölmeye çalışan dış güçlere de çok iyi gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. Kahramanca, iradesiyle seçmiş olduğu yöneticilerinin arkasında dimdik duran ve eğilmeyen halkımızdan Allah razı olsun. Bilinmelidir ki bu halk ancak Allah’ın huzurunda eğilecektir .İslam dünyasının umudu Türkiye’dir ve Ülkemiz bu umudun şerefini, bu onurlu halkla nasıl taşıyacağını 15 temmuz gecesi çok iyi göstermiştir.

 

BEŞENK: Bundan sonra ne yapılmalı?

 

ALTAÇ: Milletin İradesinden Başka iradeyi tanımayız. 79 Milyon vatandaş darbecilere karşı onurlu ve dimdik durdu, bundan dolayı teşekkür ediyorum. Biz Askon olarak ülkemize bu acıları yaşatanların peşinde olacağımızın sözünü veriyoruz. Bütün Memleketimize geçmiş olsun. Bu gibi olayların tekrarı olmaması için hep beraber Devlet başkanımızın, hükümetimizin yanında olduğumuzu ve 79 Milyon vatandaşımız ile birlikte dimdik ayakta olduğumuzu belirtiyoruz. Allah’ın izni ile bundan sonra Türkiye’de hiçbir zaman darbeye tevessül olamayacaktır. Bu düşüncede olabilecek hainlerin cesaretleri ve güçleri milletten yedikleri son tokat ile bitmiştir. İnşallah bir daha da var olmamak üzere yok olmuştur. Aziz ve asil milletimizin iradesi her zaman ülkemize hakim olacaktır. Tüm Diyarbakırlıları sağduyuya davet ediyorum, provokasyonlara gelmemeleri konusunda uyarıyorum.

 

BEŞENK: 3 ay süreli O HAL ilan edildi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

ALTAÇ: Ülkemizin Huzurunu ve Güvenini sağlamlaştıracaktır. Yaklaşık 14 yıl sonra geri gelen OHAL’lerden en çok çekenlerin başında geliyorum. Diyarbakırlılar ilan edilen ile kaldırılan OHAL arasındaki farkı çok iyi görüyor. Bu kez alınan OHAL kararı tüm ülkede huzuru ve güveni sağlamlaştıracaktır. 81 ilde Olağanüstü Hal ilanını içeren tezkerenin TBMM Genel Kurulu’nda 346 oy ile kabul edildi. İlan edilen OHAL,  vatandaşların hayatında hiçbir olumsuzluğa yol açmayacaktır. Şunu unutmayalım ki OHAL uygulaması ile yönetimin askere devrinin söz konusu değildir ve daha önce ki dönemlerde uygulanan OHAL uygulamalarına benzemeyecektir, vatandaşımızın hayatında hiçbir olumsuzluğa yol açmayacak. OHAL, bu mücadelede devletin işleyişine hız kazandıracaktır, Devletimizin işleyişiyle ilgili bir düzenlemeden ibarettir.

 

BEŞENK; Önceki yıllarda yaşanan O HAL durumlarını hatırlayan vatandaş, şimdi ne düşünmeli sizce?

 

ALTAÇ: Bu konuda hiçbir vatandaşımız endişe içerisinde olmasın.  OHAL'in, Türkiye'nin içinde bulunduğu durum göz önüne alınarak demokrasinin hukuk ve özgürlüklerinin, milli birlik ve beraberliğinin güçlenmesi, milli iradenin ve ülke değerlerinin korunması için alınan bir karardır. Alınan OHAL Kararı anayasanın 120. Maddesi'nde yer alan, Demokrasi temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik şiddet hareketlerinin olması halinde uygulanacak tedbirlerin ve önlemlerin daha etkili ve daha hızlı oluşturulabilmesi için alınmış bir karar olduğunu belirtir. OHAL'in uygulamaya sokulması ülke güvenliği ve demokrasimiz için oldukça önem arz eden yasal bir uygulamadır. Vatandaşlarımızın, OHAL kararının milli menfaatlerimiz ve devletimizin güvenliği için alındığını bilmesi gerekir. Her durumun, hükümetin devletimizin kontrolü altında olduğu önemle bilinmeli, bu konuda içtenlikle müsterih olmalarıdırlar. Ülkemizin yönetimi ve her alandaki idaresi Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Hükümetimizin, devletimizin tüm birimlerinin kontrolü altındadır, biz alınan bu kararı destekliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2016, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER