‘HALK KİMİ İSTİYORSA O’

HABER: AHMET BEŞENK Siyaset dünyası akıl almaz bir şekilde her gün tepetaklak oluyor, yeniden dizayn ediliyor, vatandaşlar takip etmekte zorlanıyor. Gerek Medya aracılığı ile gerekse de sosyal medyada isimlerin sürekli değişmesi, farklı isimlerin her gün anılması zihinleri bulandırıyor, algısal olarak insanların karar vermelerini derinden etkiliyor. Vatandaşlar gündemlerinde olan isimlerin değil, gündemleştirilmek isimlerle kendilerine gelinmesinden şikayetçi.

‘HALK KİMİ İSTİYORSA O’

 Diyarbakır’ın gündemini her dönem meşgul eden en önemli konuların başında siyaset geliyor. Önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle ilgili de yaşanan hareketlilik vatandaşlar tarafından oldukça yakından takip ediliyor.

Yapılan kamuoyu yoklamalarının veya anketlerin vatandaşların düşüncelerini yansıtmadığını ve özellikle algı yaratmak için isimleri zikredilenlerin memlekette karşılıklarının olmadığı ifade ediliyor.

Sosyal medya aracılığı ile yapmış olduğumuz kamuoyu araştırmamızın sosyal medya ayağına yorum yapanlar ise düşüncelerini paylaşarak doğru tespitlere dikkat çekiyorlar.

İşte Sosyal medyada bizim paylaştığımız ve o paylaşıma yapılan bazı yorumlar:

“Ciddi manada Diyarbakır'da yapmış olduğum kamuoyu araştırmasında face to face (yüz yüze) görüşmelerde insanların büyük oranı Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak görmek istedikleri isim Alaattin Parlak. Gerekçesini sorduğumdaysa günün tüm saatlerinde, gece, gündüz demeden kimlik ve memleketi sorulmadan, destek sunmak için elinden geleni yapması, mütevazi kişiliği ve sorunlara yönelim şekli gösteriliyorlar. Öte yandan belediye başkan adayı olarak görülmek istenen kişiler arasında
Şükran YılmazAtilla KaymazErcan BircanKemal AtabeyHüseyin Beyoğlu, Mehmet Emin YılmazAziz Alper Biten, Etem AnlıMuhammed BeyburFaysal Hatipoğlu, İbrahim Yumlu ve adını yazamadığım çok sayıda kişinin de adı yer alıyor.”

YORUMLAR:

Zeki Dilek: Diyarbakır'da Alaaddin Parlak, Yılmaz Cebe ve Şükran hanıma oy verilir. Alaattin Bey ve Şükran Hanım bugüne kadarki performanslarıyla zorla aday yapılması gereken iki kişilik. Ben etkili ve yetkili olsam bu ikisini silah zoruyla aday yaparım.

Süphi TanrıverdiAlaatin Parlak gençliğin abisi Büyükşehire, Nupel Kaya Erganiye, Şükran Yılmaz, Sura, Muhammed Beybur Kayapınar, Dilek Yeşil Sulak Bağlar,  Nihal Banu Karagöl Yenişehir Feyzullah Şimşek Kulp, Bismil’e Tahsin Arslan, Netice Arslan Silvan’a verdiğim isimler aday gösterirlerse bu ilçeleri garanti alırız. Durmadan, gece, gündüz, yağmur, kar, kış demeden çalışılır, alırlar. Bu ilçeleri yine karar genel merkezin Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

Ramazan Çelik: Gece gündüz demeden her zaman her yerde bu dava için çalışan. Her kesin sevdiği, saydığı Abidir.Alaattin Parlak. Bir kitabın kaderi okuyanın zekasına kalıyor.

Mehmet Faruk Yaşar: Bu şehrin HDP tabanı belirliyor ise o kesime hitap edecek adaylar tercih edilmeli. Maalesef kayyum beklenen etkiyi göstermediği gibi uçurum daha çok açıldı. Bu iş zor değil, çok zor, hayırlı uğurlu olsun. Kim olacak ise zikredilen isimlerin daha önce ki seçim tecrübeleri ortada analiz yapılabilir. Taptaze paketinden yeni çıkmış bir aday lazım yoksa fayda etmez bence.

Yasin Güler: Alaattin Parlak Atilla Kaymaz ve Şükran Yılmaz bu memleketin değeri, gençliğin ve mazlumların umududur.

Mehmet Sait Atabey: Mutavazi, büyüklerine saygı küçüklerine sevgiyi esirgemeyen genç ve dinamik Ergani Belediye Baskan aday adayı Kemal Atabey başkanımızı Ergani halkı olarak desteklememiz gerekir. Çünkü Ergani’nin bağrından gelen bu gencin Ergani’ye sevdasını herkes tarafından bilinir. 

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER