HERKES PROTOKOLDEYKEN O!...

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Diyarbakır programında birçok kişi protokolde yer kapma yarışına girmişken mahşeri kalabalıktan dolayı miting alanına giremeyenler de olmuştu. Tam da bu noktada Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Erdemliler hareketi derneği Diyarbakır temsilcisi Atilla Kaymaz, protokolden kalkarak miting sonuna kadar yağmur altında içeri giremeyen vatandaşlarla yek yürek oldular.

HERKES PROTOKOLDEYKEN O!...

 Önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Diyarbakır Vilayet meydanında bir miting ile halkla buluştu. Bu buluşma öncesi ayarlanan protokol çadırında yeri olan iki sima ise pek görünmediler. Bu iki kişi Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ve Erdemliler Hareketi Diyarbakır İl Temsilcisi Atilla Kaymaz idi.

 

Sıra dışı tarzı ve harbi kişiliği ile bilinen Metin Külünk ve Erdemliler Hareketi Diyarbakır il temsilcisi Atilla Kaymaz ile birlikte Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tam da platformdayken protokoldeki yerlerinde değil, miting alanının girişinde içeride yer bulamayan vatandaşlara ev sahipliği yapıyorlardı.

 

Miting alanına giremeyen vatandaşlar ile alanın girişinde bir arada miting sonuna kadar kalan Külünk ve Kaymaz, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandılar. Her santim başı insanların sevgisi ile karşılaşan Külünk ve Kaymaz çok sayıda kişinin derdini dinledi, notlarını aldı ve çözüm noktasında harekete geçeceklerinin sözünü verdi.

 

Daha önce çok kereler Diyarbakır’a gelerek yakın temaslar kuran Metin Külünk mitingin dağılmasına yakın bir süreye kadar vatandaşları dinledikten sonra aldığı notların her biri ile birebir ilgileneceğinin de sözünü verdi, daha sonra da sorularımıza cevap verdi.

 

Külünk, Diyarbakır’ın kendisi için apayrı bir öneminin olduğunun altını çizerek şunları söyledi: “2002’den bu yana yapılan mitinglerin en görkemlisi, en coşkulusu bu miting. Alanda on binleri aşan vatandaşımız hareketlilik halindeydi, Diyarbakırlılara teşekkür ediyorum. Alan yerine vatandaşlarımız ile görüştüm, hiçbir vaadimiz olmadı, sadece sevgimizi sunuyoruz. Sevgimiz, muhabbetimiz ve dostluğumuz var, biz hesapsız seviyoruz, Diyarbakır’ı İstanbul’dan, İstanbul’u Rize’den, Rize’yi Diyarbakır’dan ayırt etmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı bu yatırımlar da bu sevgimizin bir tezahürü. Diyarbakır bize Yavuz’un emanetidir, Diyarbakır bize Selahattin’i Eyyubi’nin emanetidir, Diyarbakır bize Ahmed’i Hani’nin emanetidir, Diyarbakır bize Peygamberlerin, sahabelerin emanetidir. Bu emanetten vazgeçmeyiz. Vatandaşlarımız bizden burada problemlerin bitmesini, yok olmasını, daha güçlü bir Diyarbakır’ın, olmasını istiyorlar. Bin bu şehrin vekili olmayabilirim ama her zaman kendilerine hizmet etmeye hazırım, Diyarbakır’ın gönlümde apayrı bir yeri var. Diyarbakır’ın beni sevdiğinden çok ben de onları seviyorum. ALLAH’a emanet olsunlar.” Dedi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 12:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER