‘HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK’

‘HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK’ HABER: AHMET BEŞENK Ak Parti Diyarbakır İl Teşkilat Başkanı ve Ak Parti Kurucularından Mehmet Ali Dündar bu haftaki konuğumuz. Dündar, atanan kayımlardan, iş kur elemanlarına kadar bir çok konuda sorularımızı yanıtladı. Mehmet Ali Dündar, bu güne kadar ihmal edilmiş olan Diyarbakır’ın yeni bir vizyonla yaşam bulacağının altını çizdi. İşte o röportajdan bazı başlıklar:

‘HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK’

 BEŞENK: Belediyelere atanan kayımlar ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

 

DÜNDAR: Mevcut eski Belediye Başkanları HDP’den seçilmişti, Tüm Diyarbakır halkı Sur ilçesinde yaşanan olayların ardından her şeyi tüm çıplaklığı ile görmeye başladı, kimin, neye hizmet ettiği de ortaya çıktı. Daha önce görev yapan Belediye Başkanlarının bir öz eleştiri yapmaları gerekir; Diyarbakır halkına ne verdik, ne vermedik, kimlerden talimat aldık diye bunları açık yüreklilikle anlatmaları lazım. Şimdi görüyoruz ki normalde seçildiklerini düşündüğümüz belediye başkanları zaten örgüt tarafından zaten kayım olarak atanmıştı. Aslında bu belediyeleri başkanlar yönetmiyordu, onların arka planlarında duran birkaç görünmeyen kişi aslında yönetiyordu, seçilen belediye başkanları ise formalite olarak görünüyordu. Bu süreçte aksaklıkları devlet organlarının görmesinden dolayı ve halkımıza daha iyi hizmet vermeleri adına kayım olarak Belediye başkanlarını atadılar. Şu anda atanan Belediye başkanlarımızın hepsi birbirinden daha değerli, idarecilik yapmış insanlardır. Bundan sonraki süreçte ise Diyarbakır hak etiği hizmet ile tanışacaktır. Farklı iller ile Diyarbakır’ı karşılaştırdığımız taktirde ne kadar geri kaldığı aşikardır.

 

BEŞENK: Hükümet tarafından kayım atanması ile birlikte iktidar partisinin il teşkilatı olmanız asabiyle de mutlaka vatandaş sizlere de yönelmiştir. Vatandaş en çok hangi taleplerle sizlere geliyor?

 

DÜNDAR: Belediyelere Kayımların atanması ile birlikte ilk etapta bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Bu algı belediyelere işçi ve teknik elemanların alınacağı yönündeki söylemlerdir. Biz gelen iş talepleri doğrultusunda muhatapları ile diyalog kurarak gerçekliğini öğrenmek istedik ve en azından 2016 yılı içersinde bir alımın olmayacağını öğrendik. Daha önce hiç hizmet görmeyen mahallelerimiz ile ilgili de çok sayıda başvuru yapılıyor. Şimdi o mahallelerimizin tespitini yapıyoruz ve mağdur olan vatandaşlarımıza hizmet götürmek için kolları sıvamış durumdayız. Bu tespitlerimizi yaptıktan sonra da ilgili Belediye başkanlarımıza bildiriyoruz. Tabi bu şikayetlerin çoğu yine HDP’nin en çok oy aldığı bölgeler arasında. Yani en çok oyu aldıkları yerlere hiç hizmet götürmemişler. Belediyecilik hizmeti halkın ayağına götürmektir ki biz bu bakış açısı ile olaya bakıyoruz. Bizim anlayışımızda kime oy verdiğiniz önemli değil, önemli olan hizmet etme aşkımızdır.

 

BEŞENK: Birde İş-Kur konusu var. İŞ-KUR bünyesinde TYÇP kapsamında işe alınanlardan para alındığı yönünde iddialar da var. Sizde duydunuz mu? Duydunuz ise ne tür önlemler aldınız?

 

DÜNDAR: Bu söylentiler bizim de kulağımıza geliyor, bunu samimiyetle söylüyorum 2 yıldan bu yana hiçbir ilçemizde ve yönetimimizde bu gibi olaylara rastlamadık ki bu olayın üzerinde titizlikle duruyoruz, müsamaha göstermiyoruz. Daha önce olmuş olabilir ama bu 2 yıl içinde kanıt gösterecek rüşvet verilerek işe yerleştirildikleri noktasında ne bize, ne de ilçelerimize kanıt sunulmamıştır. Kanıt getirildiği taktirde gereken yapılacaktır.

 

BEŞENK: İŞ-KUR bünyesindeki TYÇP alımlarında eleman sayısının artırılacağı yönünde bilgiler var. Var mı bunun gerçekliği?

 

DÜNDAR: Hükümetin açıkladığı bir ekonomik paket var. İŞ-Kur bünyesinde alınacak eleman sayısının artırılacağı yönünde bilgiler var ama henüz kesinlik kazanmadı. Bundan dolayı da net bir rakam veremiyorum.

 

BEŞENK: Diyarbakır ile ilgili bir gelişme var mı?

 

DÜNDAR: Her zaman bu konularda öncelik Diyarbakır’ın olmuştur. Daha önce Sur ilçesinde yaşananlardan dolayı ağırlık o bölgemize verilmişti, Bizim talebimiz ise diğer ilçelerimize de istihdam edilen rakamın artırılması, çünkü diğer bölgelerimizde de ciddi mağdur insanlarımız var. Bunu ilgili bakanlığa ilettik, umarız 2017 yılı içersinde de İŞ-Kur tahsisi yapılacaktır.

 

BEŞENK: Hükümetin ilgili birimleri ile iletişimde olduğunuz için soruyorum, Sur ilçesi ile ilgili son durum nedir?

 

DÜNDAR: Sur ilçemiz için çok ciddi projeler hazırlanıyor ki buları hemen hayata geçirme şansımız yok. Bunlar uzun vadeli projelerdir. Projelerin yapımında kardeş belediyelerden de destek alınıyor. Bunun yanı sıra Sur’da evi yıkılan vatandaşlarımıza yönelik olarak ta ödemelerinin tahsisi konusunda da çalışmalar sürüyor. Toplu konut idaresince de projeler hazırlandı. Bir tek sıkıntımız Sur’da mağdur olan insanların eşyalarının enkazların arasında kalması nedeniyle tespit edilen rakamların düşük olduğunu söylüyoruz, bunu ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına, hem de ilgili Bakanlarımıza ilettik, bu oranın yükseltilmesini talep ettik, inşallah bunu da gerçekleştireceğiz. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2016, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER