İNADINA YATIRIM

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK İş Dünyasından birçok kesim yatırımların batıya kaymaya başladığını söyleyedursun Yılmaz Zaman Bulutoğlu, Kimya öğretmeni olarak atanamayınca sil baştan Bismillah dedi, Diyarbakır’da olmayanı memlekete getirmeliyim dedi ve orijinal forma üretimi ile dijital baskı teknolojisini getirdi. Batıda 100 TL’ye üretilen malzemeyi çok daha düşüğüne Diyarbakır’da üreten Bulutoğlu, aynı zamanda kişiye özel çalışmalar da yaparak bir ilke imza attı. Suriyeli tekstil ustası ile birlikte ticarete atılan Zaman Bulutoğlu, şimdiden fiyat ve kalitesi ile adından söz ettirmeye başladı bile. Atanamayan öğretmenlere de mesaj veren Zaman Bulutoğlu, yaşama bir yerden tutunmak gerektiğini de not olarak iletti.

İNADINA YATIRIM
 ‘ATANAMAYINCA TEKSTİLE ATILDI, ŞİMDİ HEDEF BÜYÜTTÜ’

Aslında kimya öğretmeni olan fakat atanamayınca işletmeyi kurmaya niyetlendiğini belirten Yılmaz Zaman Bulutoğlu, ticaret serüveni şöyle anlattı: “Aslında kimya öğretmeniyim ama atanamadım, bu nedenle de ticarete atıldım. Bu nedenle Diyarbakır’da olmayan bir işi yapmak ta hep aklımda olduğu için araştırmalara başladım.

Neticede bölgemizde forma üretiminin ve üzerine de dijital baskının yapılmadığını fark ettim. Formalarla ilgili  araştırma yaptığımda hep batıdan getirtildiği, yanlış veya arızalı olması durumunda geri iadesinin veya müdahale edilemediğini fark ettim. Şöyle bir düşünürseniz hemen, hemen onlarca spor kulübü, takımlar, okullar ve daha birçok alan buna ihtiyaç duymakta. Nihayetinde bu işin kentimizde hem halkımıza yarar sağlayacağına hem de farkındalık oluşturacağına karar verdim ve işletmemizi hayata geçirdik.”

 

‘5 KİŞİ İLE BAŞLADIK AMA HEDEFİMİZ BÜYÜK’

“Şu an itibari ile 5 kişi çalışıyoruz. Özellikle dikişçi noktasında Diyarbakır’da büyük sıkıntı yaşadık. Diyarbakır’da tekstil alanında usta bulamadığımız için ustamız Suriyeli ve çokta kalifiye bir usta. Yine grafiker konusunda da sıkıntı yaşadık, o sıkıntının da bir şekilde üstesinden geldik. Çalışma formatımız ise şöyle, bize sadece ham bez gelir, onun dışındaki tüm çalışmaları kendimiz, kentimizde ve tamamen öz kaynaklarımız ile yapıyoruz. Bu çalışmaları tamamen kendi öz sermayemiz ile yapıyoruz, kredi veya başka hiçbir şey kullanmadan faaliyetlerimize devam ediyoruz.”

 

‘KENDİ BÖLGEMİZDE ÜRETMENİN GURURUNU YAŞIYORUZ’

“Üretimimizin büyük bir bölümünün kendi bölgemizde olmasının ciddi kazanımını ve indirimini vatandaşlarımız görüp, hissediyor zaten. Kumaşın dışarıdan alınmasının dışında tüm çalışmaların burada yapılması büyük avantaj sağlıyor. Müşterilerimiz günün her hangi bir saatinde bizleri ziyaret ederek aklına gelen model veya desenleri bize iletebiliyor, yapım aşamasında müdahale edebiliyor ve tamamen kendilerine özel bir ortam sağlayabiliyorlar. Zaten forma ve benzeri ürünlerin siparişini siz batıdan herhangi bir firmaya verdiğiniz zaman artık müdahale şansınız kalmıyor ve gelen ürüne eyvallah demek zorunda kalıyorsunuz. Burada ise her şey elinizin altında, tamamen sizlerin kontrolünde ve müdahale şansınız var. Tüm bu avantajların yanı sıra üretimin merkezinde olduğunuz için fiyat noktasında da ciddi avantaj sağlıyorsunuz. Yani 70-80 TL’lik bir forma takımını burada üstün bir kalite ile 50 TL ye üstelik kargo ücreti ödemeden elde edebiliyorsunuz. Kişiye özel bir forma, şortu, çorabı dahil toplamda 50 TL’ye sahip olabiliyorsunuz ki normal şartlarda almaya kalkarsanız 80-100 TL arası bir rakamdır. Düşünün ürünü batıdan alıyorsunuz, kapınıza kargo ile gelmiş ve teslim almışsınız. Bunun kabul edilememe şansı yok fakat burası öyle mi, elbette değil, müdahale ediyorsunuz bir kez en büyük avantajı bu, ikinci önemli avantajı kargo ödememeniz, üçüncü avantajı ise üretim yerinde olduğunuz için büyük bir fiyat farkı ile avantaj elde ediyorsunuz. Tamamen kendi öz sermayemiz ile hareket ettiğimiz için işletme hacmimizi belli bir sınırda tutmak zorunda kaldık. Önümüzdeki süreçte devletimizin desteğinin olması halinde daha büyük çalışmaların altına imza atacağız.”

 

‘HAMMADE ÜRETİMİNİN OLMASI BÜYÜK AVANTAJ SAĞLAR’

“Bu sektörde ham madde çok önemli, hammadde elinizin altında olduğunda sizin fiyat politikanız olağanüstü bir şekilde aşağı çekilir ve daha ucuza her şeyi mal etme şansınız olur. Kumaşa dijital baskı teknolojisi de bölgemize yeni, yeni geliyor. Diyarbakır’da bu alanda da ilk olduğumuzu söyleyebiliriz. Hedefimiz her alanda iz bırakarak büyümek ve istihdama katkı sağlamak.”

 

‘KİŞİYE ÖZEL ÇALIŞMALAR YAPABİLİYORUZ’

“Yaptığımız tüm çalışmaların kişiye özel olduğunu vatandaşlarımızın bilmesinde yarar var. Kişi kendisi için veya herhangi biri için özel bir çalışmayı uzman ekibimiz ile birlikte yapabilir, bunu üretebilir ve baskıya verebilir. Burada tamamen tercihler doğrultusunda seçimler yapabilirler. Yani kısaca kişiye özel hizmetlerimiz de mevcuttur. Dışarıdan getirdikleri ve baskıya uygun olan tüm ürünlerin üzerine de dijital baskı yapma şansımız bulunuyor. Bu çalışma Diyarbakır’da biz gelene kadar yoktu.”

 

‘SURİYELİ USTA HARİKALAR YARATIYOR’

Ülkesindeki savaştan kaçarak Diyarbakır’a yerleşen Suriyeli mülteci Ali, elinde bir mesleğinin olmasından dolayı rahatlıkla mesleğini icra ettiğini belirterek duygularını şöyle cümlelere döktü: “Diyarbakır’da bulunmaktan ve Zaman kardeşimle beraber iş yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Suriye’de bu kadar rahat değildim ve dönmeyi de düşünmüyorum. Burada çalışıyor gibi hissetmiyorum, bir aile gibi birlikte faaliyet gösteriyoruz, mutluyum.” dedi.

 

Ortalama bir ticari ivmenin çok, çok üstünde batıya gönderilen forma ve eşofman siparişlerinin oluşturduğu ticari çıktı oranı hiçte azımsanmayacak orandayken Diyarbakır’da faaliyete başlayan firma, Ofis Kütüphanesi karşısında hizmet vermeye başladı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER