KİMLER KATLETTİ?

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Dicle Üniversitesi Lojmanlarında son 4 yıl içinde yaşandığı iddia edilen hayvan kıyımları gündeme bomba gibi düştü. Hayvan severler konu ile ilgili detaylı incelemeler başlatırken Dicle Üniversitesi yönetimi de geçmiş dönemlerde yapılan hayvan kıyımı konusunda detaylı bir soruşturma başlatacak. Yapılacak çalışmaların ardından yasal işlemlerin başlatılması bekleniyor.

KİMLER KATLETTİ?

 Son günlerde gündem Dicle Üniversitesinde eski Rektör Ayşegül Jale Saraç yönetimi döneminde katledildiği ihbarları yapılan hayvan kıyımı.

 

Dicle Üniversitesi Lojmanlarında gerçekleştirildiği iddia edilen hayvan katliamları ile ilgili fotoğrafların sosyal medyada dolaşması ile birlikte hayvan severler alarma geçti.

 

Son 4 yıl içinde gerçekleştirilen hayvan kıyımı ile ilgili olarak açıklamalar yapan hayvan severler dernekleri, konu hakkında detaylı ve titiz çalışmalar yapacaklarını, akabinde de konuyu ilgili bakanlıklar ile yargıya taşıyacaklarını belirtiyorlar.

 

Kedi ve köpeklerin katledilme biçimlerinin görsellerde zehirlenme biçiminde olduğuna da dikkat çeken hayvan severler olayın peşini bırakmayacaklarının mesajını da iletiyorlar.

 

Katledilen hayvanların cesetlerini çöp varillerine atan veya ulu orta çürümeye terk edenlerin insanlıktan uzak olduğu aşikarken yapanların ve yaptıranların tespit edilerek adalet önüne çıkartılması bekleniyor.

 

‘DOĞANIN DOSTUYUZ’

Kısa adı KİHAYKO olan Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım, kısaca derneklerini ve faaliyetlerini tanıtarak kamu oyunun bu anlamda bilgilenmesini istedi: “Hayvan Hakları mücadelesin de yıllarca saha ve aktivist çalışmaları yapan bir ekipten oluşan KİHAYKO; ülke genelinde sokak hayvanlarına yönelik yapılan şiddet ve katliamlara son vermek ve Hayvan Hakları mücadelesinin üst seviyelere taşımak amacı ile yola çıktı..

Adana Merkezli olarak kurulan KİHAYKO; çatı yapılanmasını oluşturduktan sonra Türkiye genelinde örgütlü bir yapı olmak için çalışmalara başladı. Öncelikle Adana içi temsilcilik ve üye çalışmalarına başlayan derneğimizin belirli illerde ve ilçelerde temsilcilikleri bulunmaktadır. KİHAYKO Kurulduğundan bu güne kadar hayvan hakları ihlalleri ile ilgili Türkiye Genelinde 1200’den fazla resmi girişim ve suç duyuruları yaptı. Pek çok barınakların ilgili kurumlarca denetiminin yapılmasını sağladı. Bize yaşamın tüm kesiminden vatandaşlarımız //www.kihayko.com/biz-kimiz sitesinden de ulaşabilir.” dedi.

 

Yıldırım KİHAYKO olarak Dicle Üniversitesi lojmanlarında yaşanan hayvan ve doğa katliamı ile ilgili olarak sessiz kalmayacaklarını, ilgili tüm yerlerle iletişim kurarak suç duyurusunda bulunacaklarını da sözlerine ekleyerek şunları kaydetti: “Diyarbakır’da bulunan Dicle Üniversitesi lojmanlarında sokak hayvanlarına yönelik ve özellikle doğaya, ağaçlara yönelik bir katliam bilgisi bize ulaştı. Buda resmen yasaları, mevzuatları çiğneyerek masum hayvanlarımız öldürülmüş, ağaçlar kesilmiş ve bize gelen duyumlara göre de kesilen ağaçlar ticari amaçla kullanılmış. Kesilen ağaçlar dışarıya satılarak bazı insanlar bundan kazanç elde ediyorlar. Bu konularla ilgili olarak arkadaşlarımız Üniversite Rektörü ile iletişim kuracaklar, görüşecekler. Bu gün itibari ile resmi bir suç duyurusunda bulunacağız. Bu konunun araştırılması, soruşturulması, hayvanlara yönelik katliam yapıp, hayvanları koruma yasasına göre cezalandırılması, artı ağaçların kesilerek gelir elde edenler hakkında da soruşturma başlatılması talebinde bulunacağız hem savcılık hem de diğer kanallardan. Buna sessiz kalmayacağız, bu konuyla ilgili olarak sitemizde bir haber hazırlanmış ve yayınlanacak.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2017, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER