KRİPTOLARIN MASKESİ DÜŞÜYOR

HABER ÖZEL: AHMET BEŞENK Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı Selahattin’i Eyyubi Devlet Hastanesinde FETÖ izleme platformu Diyarbakır temsilcisi Muhammed Beybur’a yönelik skandal niteliğinde bir kumpas gündeme gelmişti. Skandal ötesi olarak nitelendirilen iddiada yer alan hasta bilgilerinin yasa dışı yollarla dışarıya servis edilmesi gazetemiz tarafından konu edilmişti. Aslı, astarı olmayan iddiaların birer iftira olduğu ortaya çıkarken Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından iftiracının tespiti ve hasta bilgilerini dışarıya servis edilenlerin tespit edilerek adli ve idari soruşturmaya tabi tutulmaları yönünde raporları tamamlandı. Kriptolar bu kez pisliklerini örtemeyeceğe benziyor.

KRİPTOLARIN MASKESİ DÜŞÜYOR

 Yaklaşık 2.5 ay önce Diyarbakır Valiliğine Deniz Ö. Adında sahte bir isimle gönderilen bir zarf aracılığı ile FETÖ izleme platformu Diyarbakır temsilcisi Muhammed Beybur’un Sağlık Kuruluna başvurduğu ve aldığı sağlık raporunun sahte olduğu bildirilmiş, hasta bilgileri ise zarfın içine konulmuştu. Bu süre zarfında olay hem Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından incelenmiş, hem de kolluk kuvvetleri tarafından yakından takip edilmişti. Zarfı gönderen Deniz Ö. Adındaki şahısa yetkililer tarafından ulaşılmak istenmişti ve öyle birinin varlığı ise ortaya çıkmamıştı.

 

Süreç içersinde olayın doğruluğunu araştırmakla görevlendirilen kişiler soruşturmayı en ince ayrıntısına kadar derinleştirerek araştırmış, herhangi bir suç unsuruna rastlamadılar.

 

Olayın biri iftiradan ibaret olduğu ortaya çıkmıştı çıkmasına fakat çok önemli bir ihmalde gözler önüne serilmişti. Selahattini Eyyubi hastanesinde yasalarla güvence altına alınan hasta bilgileri, bir şekilde dışarıya servis edilmiş ve hasta bilgilerinin korunması noktasında ki zafiyet ortaya çıkmıştı.

 

Soruşturmacılar soruşturmalarını tamamladıktan sonra sonucu Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine intikal ettirdi. olayın aslı olmadığı ortaya çıktı.

 

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından FETÖ izleme platformu Diyarbakır temsilcisi Muhammed Beybur hasta bilgilerinin sağlık kurulundan nasıl çıktığının sorgulanması ve iftiracı hakkında suç duyurusunda bulundu. Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği hasta bilgilerinin dışarıya sızdırıldığı mevzusunun araştırılmasını istedi. Bunun üzerine yapılan inceleme ve araştırmalar neticesinde olayın doğru olduğu ortaya çıkınca hem adli, hem de idari soruşturma yapılarak hasta bilgilerini sızdıranların tespiti istendi.

 

Konunun araştırılması için görevlendirilen Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastane yöneticisi Mahmut Taş’ın soruşturmacı olarak atandığı davada hazırladığı rapor ise Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine gönderilerek hem adli hem de idari yönden soruşturma istediği öğrenildi.  

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2017, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER