LİSEDE TACİZ İDDİASI…

HABER: AHMET BEŞENK Diyarbakır’da İki farklı lise, iki farklı taciz iddiası ile gündeme geldi.

LİSEDE TACİZ İDDİASI…
 Edinilen bilgilere göre, Kayapınar ilçesinde ki Lisede yaşanan olay bir kız öğrencinin evde ağlaması ve okula gitmek istememesi, kız öğrencinin babası ile konuştuğu sırada bir öğretmenlerinin kız çocuklarına tacizde bulunduğunu beyan etmesi ile ortaya çıktığı öğrenildi. Olayı duyan İ. Ö. Adındaki öğrenci velisi olayın ardından okula giderek okul yönetimi ile görüştü. Okul yönetimi iddiaları değerlendirdikten sonra olayı ilçe Milli Eğitim Müdürüne bildirdi. Okul yönetiminin soruşturma tarzını yanlı bulan öğrenci velisi daha sonra şikayet dilekçesi hazırlayarak ilgili makamlara verdi. Çok sayıda öğrencinin tacize uğradığını iddia ettiği olayda adı geçen öğretmen görev yaptığı okuldan alınarak başka bir okulda görevlendirildi. İl Milli eğitim müdürlüğüne bağlı müfettişler ise olayı çok yönlü olarak soruşturmaya başladı.

 

Öte yandan Yenişehir ilçesinde bulunan Anadolu lisesindeki iddiaya göre bir kız öğrenci, adı daha önce de bir kez kız lisesinde tacize karışan öğretmen tarafından tacize uğradığını arkadaşları ile konuşmasıyla ortaya çıktı.

Edinilen bilgilere göre, tacize uğradığını beyan eden genç kızın yaşadığını iddia ettiği olay daha sonra İlce Milli Eğitim Müdürlüğü ile kolluk kuvvetlerine intikal etti. Konu ile ilgili olarak detaylı soruşturma başlatıldı. 

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2016, 13:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER